2021-05-19 1825 浏览
之前妈咪推介呢一间,话系长沙湾好受欢迎,所以趁放假前嚟试一试。佢都几近地铁站,唔难揾。我地好早六点去到,有几枱食紧,座位主要系木櫈木枱,正正常常阔度,无话特别舒唔舒服。餐厅系扫qr code睇餐牌,再叫人落单,所以都几环保,又唔使掂啲长期唔知几多人摸过嘅纸。每个set包汤、是日甜品同$20嘢饮,即系最普通个啲柠茶奶茶,超过就补差额。甘荀汤我觉得就麻麻地,好淡口,闻唔到咩甘荀味,同埋食得出加咗粉嚟煮,无跟餐包怪怪的。大啡菇意大利饭就几好食,个汁好浓,啲饭煮到一粒粒被酱汁包围好弹牙有口感,系有水准之作。意大利云吞亦出奇地好味,每一只嘅size都差不多,咬下去闻到好香嘅黑松露味,伴上调味得刚刚好嘅白汁,连埋侧边啲小菇一齐食,令人好满足。甜品系芝士蛋糕,就正正常常无乜特别。总括而言,百几蚊一个set,好经济实惠,主食质量有水准,可以返食。

甜品系芝士蛋糕,就正正常常无乜特别。