2020-06-19 86 浏览
香港越來越多過江龍拉麵店,可以講每間都各有特色,而今次食呢間鬼金棒就有死神拉麵既稱號💀.入到舖頭,就見到唔同面具掛係牆上面,加上用鼓聲做背景音樂,氣氛真係一流👍🏻上網睇原來鬼金捧最出名係辣麻味噌湯,所有味噌都係由日本秘製再直送香港,再加上各種辣椒同唐辛子調配而成,非常新鮮🤤.叫左味玉辣麻味噌拉麵同特制辣麻味噌拉麵,一黎到見到紅噹噹既湯,聞落去一陣麻辣味,以為會好辣,結果食落去先發現唔係好勁,下次挑戰更高級數🤣湯底同拉麵都可以話係水準之作,最令吸晴既係面頭塊厚切叉燒,完全係大到誇張,見到d肥膏,仲以為會好肥,結果食落去完全冇肥膩感覺之餘,好腍同埋易入口,非常好食,值得下次再黎食過
2020-06-18