餐厅: 魚一壽司 (教育路)
资讯:

2017-09-02 211 浏览
呢问寿司店成日见人排队,之前想嚟试下但又唔想等,今日无嘢做就嚟试下当初以为得几个位嘅外卖店,原来上面仲有位寿司,鳗鱼饭,清酒煮蚬,蒜片牛柳粒及生蚝(广岛蚝)首先嚟生蚝,讲到明系冰鲜货但其实能够做好啲!如果用柚子醋及柠檬汁等作调味会无咁腥(小弟以前做过餐厅用嘅生蚝差唔多但会调味)清酒味浓,我就几钟意啦!咁你呢?鳗鱼饭不过不失未见惊喜寿司ok啦,尤其系赤虾寿司去到呢个时候有惊喜,蒜片牛柳粒份量比预期多,试下味道先肉质唔错有咬口真系宝物沉归底其实系餐牌仲有其他菜色想试,环境方面有居酒屋嘅感觉,三五知己饮返两杯都唔错(餐厅有酒牌)
当初以为得几个位嘅外卖店,原来上面仲有位

寿司,鳗鱼饭,清酒煮蚬,蒜片牛柳粒及生蚝(广岛蚝)
广岛蚝

清酒煮蚬

清酒味浓,我就几钟意啦!咁你呢?

鳗鱼饭

鳗鱼饭不过不失未见惊喜

寿司

寿司ok啦,尤其系赤虾寿司
蒜片牛柳粒

去到呢个时候有惊喜,蒜片牛柳粒份量比预期多,试下味道先
肉质唔错有咬口真系宝物沉归底

2017-09-02