2020-07-03 123 浏览
以魔术表演为主题的酒吧 HANDS环境舒适 店员好nice好fun 见到隔离枱真系会有魔术师同客人玩啤牌 可能系我地五个女人完全讲唔停既关系 今次就体验唔到魔术环节HANDS有多款本地啤酒品牌 城酿 酿制既本土手工啤酒 仲有推岀抗争主题既啤酒 8点前都有Happy hour▪️麻婆Mac & Cheese $128芝士份量毫不吝啬 超级拉丝第一啖食落去完全感受到阵麻香味 花椒味道突岀 估唔到同芝士 烟肉 又几夹通心粉唔会过熟过冧 当中仲有唔少滑嫩豆腐呢道fusion菜好惹味 超适合重口味人士 真心几推荐▪️即炸鲜薯片 配 手制他他酱 $88薯片好薄好脆身 乾爽唔油腻 摆耐左都几脆 配啤酒真心一流 略嫌手制他他酱味道偏淡 份量偏少⠀⠀▪️澳洲和牛烤芝士他他汉堡 $138最想试既西施牛柳酸忌廉汉堡卖晒 唯有试下餐厅推介既和牛汉堡和牛质地偏厚实 尚算juicy 牛味浓郁面包松软 表面经烘过 带小小脆身中间夹有番茄同菜 他他酱同芝士份量唔算特别多 略嫌有少少乾整体中规中矩 最有惊喜系旁边嘅沙律 因为有我好锺意嘅芝士碎⠀⠀▪️So9sad 黯然销魂堡 $128黯然销魂堡完全系黯然销魂饭嘅变奏版 有齐叉烧
以魔术表演为主题的酒吧 HANDS

面包松软 表面经烘过 带小小脆身
中间夹有番茄同菜 他他酱同芝士份量唔算特别多 略嫌有少少乾

▪️So9sad 黯然销魂堡 $128
So9sad 黯然销魂堡

黯然销魂堡完全系黯然销魂饭嘅变奏版 有齐叉烧菜心同蛋 叉烧厚切 味道中规中矩
每道配料水份都唔算特别多 酱汁亦偏少 所以食落有啲乾 个人就唔太锺意呢款配搭

▪️Kasteel - Barista Chocolate Qued $98
闻落好香朱古力 饮落系一杯好易入口既啤酒 最後会有小小朱古力既余韵 几特别

▪️城酿 - 我城正在指示 $88
城酿岀品既draft beer 入口啖啖果香 朋友表示几锺意呢款

整体而言 Mac & Cheese有惊喜 burger食落有啲失望 建议大家可以饮手工啤 再嗌Mac & Cheese做小食