2019-02-23
8點幾同個 frd 喺上環D 小街周圍行, 睇下有咩好食, 經過見到有間拉麵店好似幾得就入咗去。入到去環境唔錯, 幾有日本小店 feel, by the way D waiter 講"歡迎光臨" 日文幾準, 唔會好似其他香港嘅日本餐廳變左做 "二一三一四"😂😂幫襯呢D 小店, 我習慣都係叫佢哋 menu 冇嘅期間限定, 今次呢個係魚湯拉麵。賣相唔錯, 拉麵掛湯好煙韌, 而且湯底好濃好足料, 木魚味真係好香! 叉燒都好冧好有肉味。我最怕喺香港食D 拉麵太冧, 湯底太水, 呢度完全冇呢D 問題。隻糖心蛋睇相都 feel 到啦, 做得好好。如果叫普通 menu D 拉麵嘅話要額外加錢先有, 但係我覺得呢個點都要試下!整體來講非常出色, 香港有貴好多嘅大型拉麵店都做得唔夠呢度正宗, 而且重點係, 一碗只值 $88!!! 仲要冇加一!!!!!!! 各位一定要嚟試下, 支持下呢啲性價比高嘅小店 (都唔算太少, 起碼有分店😂) 我一定會再嚟 ga!
魚湯拉麵 (期間限定)
溏心蛋