2014-06-29 892 浏览
仲記得好耐之前黎過一次,依到都幾特別,會有教學教你食佢個燉鮮奶朋友就叫左個白芝麻雪耳杏仁露加左依個芝麻爽爽,其實我都唔知咩黎,佢話一定要咁食,賣相真係幾靚既,白芝麻係哂裹頭,有份量既雪耳,係哂杏仁露裹面,當然要偷食下,食落口真係覺得好潤啊。杏仁露又唔會話太過甜,不過又有好重既杏仁味。仲有依個芝麻爽爽,就係依個芝麻糊加埋芝麻粒既固態芝麻糊,好特別既口感之後我就叫左依個芝麻蛋白燉鮮奶,當然要參考枱上面教人食燉奶既指南,一開始就千奇唔攪勻黎食,先食左白色既奶既部份,之後先再食黑色既芝麻糊,最後做整勻黎食,就會有三種感受,講講個芝麻糊先,真係做得唔錯,夠哂濃郁又有芝麻既香味,唔會太稠度,最緊要係唔會太甜,又夠滑。之後燉奶都係唔錯,個奶夠香又好滑溜,兩樣加埋口感都會好好,幾夾。