2020-06-25 320 浏览
呢间越南小店位置唔太显眼,之前一直行过几次都唔觉佢嘅存在🤣,店内冇华丽装修,都几多人外卖堂食只有简单六张枱,但食完相当有惊喜‼️/扎肉法包$43相当大件,有七款配菜选择面包都有法包🥖/软包🥯可以拣,包皮烘得脆脆地馅料超级丰富,有齐葱、芫荽、扎肉、酸菜、青瓜、肝酱,一啖咬落去劲开胃又满足,女仔细食的话一份应该KO😛!/烤猪肉捞檬$55,坊间食的话鱼露水系会分开提供,但呢到就会落埋碗粉到,比例系落得啱啱好👍🏻唔会过酸,最惊喜系烤猪肉超级入味,食得出香茅味道超正!/米纸虾卷$35有两条,眼见每枱都会叫应该系超热门菜式💥,米卷包得相当孔实,咬落去唔会松散,每条都有两只大虾同酸萝卜、檬粉同香菜,沾上酱汁相当惹味🤩,夏天食相当fresh!/牛油果沙冰🥑$30,系食评网见到超级多人叫,其实似smoothie多过沙冰,饮落相当creamy,如果你系牛油果控会相当喜欢,但我就麻麻啦🤣/最后食埋班兰绿豆糕$15,咬落劲烟韧,班兰味几出众,中间夹著绿豆溶唔会太甜,估唔到两个人都食左咁多野😂,埋单唔洗两旧,值得支持呢啲💛小店!