放工交收完行经过顺便揾食,呢间舖喺工厦地下,无大招牌,真系要探一探头望先见到。舖仔细细,20个座位,装修白色主调配以暗灯,播埋轻音乐,环境舒服。因为细场地嘅关系,只能轻声谈话,大声讲就会好嘈。侍应热情招待,亦细心讲解点餐,似乎系一家人去营运间店,两三个人包办落单、执枱、送餐,唔好期待集团式嘅服务。无一人套餐,只能单点叫。单点披萨只提供12吋大,幻想唔到一个人点食。店姨姨贴心介绍可以两款味混合一个批,就点咗夏威夷风情同红魔鬼,忍唔住口点多一客水牛城鸡翼。即叫即整嘅关系所以等咗十分钟左右先上鸡翼。一客8只,几个人分食适合啲。端到上枱,有阵香香地炸物味,色泽还好,希望摆盘落多少少功夫。每只鸡翼都焗炸到深金黄色,配埋个水牛城酱,咬落去第一啖系脆炸口感,再咬嫩嫩鸡肉,尚有保存肉汁,水牛城汁酱系偏酸带轻微辣及甜,辣味又唔会盖过晒,只系小小哋开胃感,似辣椒仔酱𠮶种。另一啖点埋跟盘嘅沙律酱,又唔同风味,个酸酸感觉又再醒神咗!不过要留肚食披萨,否则会食半碟。隔多十分钟左右,送上期待嘅双并披萨!望到个12吋批,真系呆一呆,但食指已经按挎不住,芝士味十分香。先试咗夏威夷风情,批底好薄,厚度似厚切薯片左右,上

隔多十分钟左右,送上期待嘅双并披萨!望到个12吋批,真系呆一呆,但食指已经按挎不住,芝士味十分香。先试咗夏威夷风情,批底好薄,厚度似厚切薯片左右,上手暖暖的。咬落去,批底系脆、有咬劲,唔系一团腍糍糍面粉,加埋茄酱、流流哋芝士同酸甜菠萝,好食!咬完一啖又一啖,既有菠萝又有火腿及甜椒,足料无呃人。咬到批边,本身仲犹豫食唔食好,怕太干身又太饱,忍唔住咬埋去,发觉个面仲系脆,口感有啲似英式松饼嘅烟韧。唔知师父用咗几多种面粉同时间发酵?

食完一只味试埋另一只红魔鬼,见到有辣椒,好惊会喷火式嘅辣度。焗到半脆口嘅辣肉肠配埋茄酱、芝士,未入口口水流。一咬三重口感,既有小小过口瘾辣味,又有茄酱嘅酸甜味,后劲嘅奶香暖绵芝士,赞啊!

一个人点食都食唔到一个12吋批,所以惟有打包返屋企。除咗提供餐盒,店员超级好提示翻热食唔使翻入焗炉,避免太干身,著我用煎Pam 烘一烘翻热就可以啦。希望下次可以再试其他美食呢。

整体嚟讲,呢个价钱有呢个喜出望外嘅味道,相对返个份量系超值嘅!雀仔胃嘅女仔,同雀仔胃姐妹嚟,一个批加小食应该够;如果同正常食量朋友,就可能搭多个饭/粉。