招聘中
月薪
$18,000-$20,000
月薪
2024-04-09 208 浏览
呢间餐厅一上到去原来系全层都系佢地,好大好chill , 枱同枱之间唔会迫,仲有落地大玻璃窗,空间感唔错!menu 价钱都几好,喺铜锣湾地点100-200到一个set lunch , 有野饮、汤同甜品,性价比唔错🩷叫左一个牛油果海鲜路易沙律$168 跟粟米周打蚬汤,法式焦糖炖蛋、杏仁饼同饮品,粟米周打蚬汤入边有粒粒粟米同蚬仔材料都几丰富整体几浓郁偏重口味加埋沙律就啱啱好啦!沙律开头以为系普通嘅牛油果沙律同少少海鲜,但海鲜嘅份量出乎意料地多,有虾又有带子,仲要煎得好香,幼身芦笋都几特别少见,幼身无渣,牛油果几creamy, 虽然系沙律,但系绝对够饱肚!个酱汁微辣香口整体好开胃!七道菜餐单$398⭐️意大利杂菜汤同⭐️沙律,汤既味道比周打岘汤清爽开胃,伴碟既法包好有心机茶左蒜蓉同焗到好香口,配搭唔错!沙律菜新鲜爽脆!⭐️鲍鱼海鲜拼盘呢个真系好出色,知道有鲍鱼但其实唔知佢上咩堂先水道,脱发有好多款同海鲜包括青口熟虾、蚬、八爪鱼!仲有好多汁既牛油粟米同薯仔,除左鲍鱼得一只外,其他海鲜都有两件!鲍鱼都几大只,口感都唔会好靱 ,弹牙爽口,配卡真酱香料味好重,吊晒海鲜鲜味出来!⭐️阿根廷安格斯肉眼牛扒(8o

叫左一个牛油果海鲜路易沙律$168

七道菜餐单$398

⭐️鲍鱼海鲜拼盘

⭐️阿根廷安格斯肉眼牛扒(8oz)
我叫咗七成熟嘅牛扒,切开啱啱好,肉汁都几多,set得几好👍🏻 肉眼整体脂肪分布均匀,唔会好肥腻,牛肉煎得好香口有牛味!伴碟可以尝试几种唔同嘅味道,可以就咁食原味、加盐、或者香料芥末酱、同埋餐厅煮嘅牛汁,个人最钟意就系辣辣地嘅芥末酱啦!

⭐️烤焗芝士通心粉
面头芝士好香浓,食得出系有几种芝士混合埋,开头以为入边应该系普通嘅通心粉,入边都有捞到满满芝士嘅酱汁,同面头芝士唔同既味道,比较香滑奶味重,加埋有少少烟肉碎咸咸香香同粟米,口感层次都唔错,一个人食就啱啱好的份量~

⭐️法式焦糖炖蛋
佢系一道冻嘅甜品🍮,质地比较厚实,好浓嘅蛋香味,夹住云呢拿嘅香甜,系比较浓郁厚实嘅炖蛋,面头既焦糖香脆微甘,中和炖蛋既浓郁,有层次感

呢间餐厅野食嘅份量好多,本身以为7道菜会每碟细细地过下口瘾,但份量多到以为自己叫main dish 🤣 我建议如果两个女仔食嘅话唔使一人七道菜,可以七道菜再加个主食share就足够,或者将佢嘅牛扒升级做12安士都够两个女仔食☺️

呢一间餐厅我觉得坐得好舒服,同埋佢嘅音乐都好特别,系一啲80年代90年代嘅英文流行曲,气氛都好有mood , 店员又超nice , 会介绍野食同换碟斟水,好有礼貌!
  • 草饲澳洲肉眼牛扒