2017-03-29 228 浏览
今日打算去太子探朋友既bb,朋友推介系附近既Cafe paradise度食晚餐,话依度好出名, 早1日book好枱book左6:45pm,用餐时间1.5小时,迟到唔hold枱, 不过好唔好彩地果日要ot搞到放工迟左,所以朋友就帮忙坐左入去hold住张枱先喇,去到朋友已经帮我order好食物,食物转左做main course, 包沙律,餐汤同一杯饮品,沙律都几fresh几新鲜, 配埋个酱汁几开胃,而个白汤都唔错, 饮到有鱼味同少少菇味, 几浓几好饮 烟三文鱼蚬肉天使面 ($118)唔好意思, 唔知道原来影得out左focus~个面份量都几大, 白汁味香浓,烟三文鱼同蚬肉都几新鲜, 加埋少少香草感觉唔错 香辣鲜虾意大利饭 ($128)饭既份量相对天使面黎讲比较细,唔食得辣既我都觉得依个意大利饭都颇辣, 不过辣得黎几香口,饭入面混左d蔬果类,只虾都炸得几香脆, 不过略嫌意大利饭黎讲, 个汁唔够creamy, 相对稀身左少少~加左15蚊叫左杯云尼拿沙冰,份量都几大杯, 不过略嫌味道较淡, 云尼拿味唔够出, 反而奶味较浓最后仲有个甜品, 应该系香芋(?)蛋糕,个人黎讲觉得一般般, 味道比较淡,
今日打算去太子探朋友既bb,

朋友推介系附近既Cafe paradise度食晚餐,

话依度好出名, 早1日book好枱book左6:45pm,

用餐时间1.5小时,

迟到唔hold枱, 不过好唔好彩地果日要ot搞到放工迟左,

所以朋友就帮忙坐左入去hold住张枱先喇,

去到朋友已经帮我order好食物,

沙律都几fresh几新鲜, 配埋个酱汁几开胃,

而个白汤都唔错, 饮到有鱼味同少少菇味, 几浓几好饮
烟三文鱼蚬肉天使面
烟三文鱼蚬肉天使面 ($118)
唔好意思, 唔知道原来影得out左focus~

个面份量都几大, 白汁味香浓,

烟三文鱼同蚬肉都几新鲜, 加埋少少香草感觉唔错
香辣鲜虾意大利饭
香辣鲜虾意大利饭 ($128)

饭既份量相对天使面黎讲比较细,

唔食得辣既我都觉得依个意大利饭都颇辣, 不过辣得黎几香口,
饭入面混左d蔬果类,
云尼拿沙冰
加左15蚊叫左杯云尼拿沙冰,

最后仲有个甜品, 应该系香芋(?)蛋糕,

个人黎讲觉得一般般, 味道比较淡, mousse都唔够滑同松软
埋单一人$150,

值得一提, 依度既服务质素的确几唔错, 因为我迟黎既关系,

到限定时间都未食完枱上面既野, 店员有特意安排左另1张枱比book左枱既客人,

比多15分钟我地先享用完所有食物~

另外, 餐厅既装潢几用心,

不过店面较细既关系, 枱数唔多, 而且枱与枱既距离都几近, 要倾计吹水既就唔系一个好地方喇,

整体来讲, 觉得食物质素一般般, 唔系话去到其他食评讲得咁出色,

有d名过其实, 依个价位既大概可以揾到其他更好食, 冇咁迫及不限时既餐厅吧~
2017-02-24
烟三文鱼蚬肉天使面