2023-11-16 1421 浏览
#小秘书 呢排真系忙到有气冇埞唞😮‍💨 好难得先就到时间,可以同朋友仔坐低食个饭、分享吓近况🫠 呢日终于扚起心肝放自己半日假,整个指甲、同朋友仔去 #葵广 行个圈、扫吓街,做个贴地嘅港女😆不过笃鱼蛋又点会食饱人吖… 放假就梗系要揾啲特别嘢食,慰劳吓自己😉 朋友仔话已经有一段长时间冇去 #台湾,思乡病又发作… 提议过去「新都会广场」楼下间 #台湾食店「灯笼卤味」一解佢嘅思乡情🤭 既然有人拣埋地方,我梗系举脚赞成啦😆#灯笼卤味 环境装饰得充满台湾气息,五颜六色嘅霓虹招牌,入到店内有如置身 #台北夜市 一样🤩 嚟得帮衬,梗系要试吓佢哋最驰名嘅 #卤水小食 啦!餐牌上嘅 #蜂巢牛肚、#猪肠、#猪耳朵、#鸭珍… 通通都咁吸引👀 为食嘅我哋,当然唔会放过🤤 牛肚肉质爽弹又入味,🐽猪耳朵又够晒脆口,难怪佢哋嘅 #卤水食物 都咁受欢迎🤤 朋友仔仲配埋个 #出前一丁 一齐食,估唔到呢个港台合璧嘅配搭又几夹㖞😆 之后我哋又加咗个 #香炸花枝丸 做小食,师傅喺 #花枝丸 上晒上 #椒盐粉,香脆嘅外皮非常惹味🤤 餐后就梗系要啲甜食,不过我就拣咗杯 #桂圆红枣蜜 嚟补一补,呢餐食咗咁多嘢,再饮埋呢杯 #养生茶

#灯笼卤味 环境装饰得充满台湾气息,五颜六色嘅霓虹招牌,入到店内有如置身 #台北夜市 一样🤩 嚟得帮衬,梗系要试吓佢哋最驰名嘅 #卤水小食 啦!餐牌上嘅 #蜂巢牛肚、#猪肠、#猪耳朵、#鸭珍… 通通都咁吸引👀 为食嘅我哋,当然唔会放过🤤 牛肚肉质爽弹又入味,🐽猪耳朵又够晒脆口,难怪佢哋嘅 #卤水食物 都咁受欢迎🤤 朋友仔仲配埋个 #出前一丁 一齐食,估唔到呢个港台合璧嘅配搭又几夹㖞😆 之后我哋又加咗个 #香炸花枝丸 做小食,师傅喺 #花枝丸 上晒上 #椒盐粉,香脆嘅外皮非常惹味🤤 餐后就梗系要啲甜食,不过我就拣咗杯 #桂圆红枣蜜 嚟补一补,呢餐食咗咁多嘢,再饮埋呢杯 #养生茶 真系成身都暖晒💗

📍 灯笼卤味 (葵芳)兴芳路223号新都会广场1楼181号
2023-11-16
$126.5 (晚餐)