2023-11-18 109 浏览
朋友生日,拣左食泰国菜,睇食评都唔错,㨂左食呢间泰国菜🤡 位置系铜锣湾广场二期,地点都好就脚,应该同同一层另外两间食肆系同一个集团,个reception同落单code都系共用😛▫️坐低就叫咗个二人餐✨($508)✨明炉冬阴功海鲜汤(+$12)个汤系有啲惊喜地好饮,够浓味,辣得嚟又唔抢,有青口、鱿鱼仔、鲜虾等材料,两个人每人都添咗三大碗,份量好足👍▫️少少败笔嘅系…上咗汤冇耐,其他嘢食三两下手势全部出晒😆但我哋坐紧张二人枱(四人枱变二人𠮶啲),张枱唔够摆,侍应系咁过嚟想帮我哋收走啲嘢.. 连水杯都收埋,然后系咁想将我哋食咗一半嘅嘢倒埋一碟😢其实唔够位摆都未系重点,而系两个人边食得切,所以食左一阵就开始冻晒🥲▫️✨沙嗲串烧四串可以拣牛猪鸡唔同嘅组合,我哋就拣咗两串猪两串牛,口感颇干,0 juicy,食完猪食牛嘅时候,串牛已经冻咗..▫️✨泰式炒杂菜呢个颇足料好大碟,有椰菜、翠玉瓜、芦笋等,几好味 。不过都系冻咗,我哋感觉佢上枱嘅时候都唔系好热▫️✨泰式鲜虾炒金边粉(+$48)睇张相可以见到,喺未饮完汤同未食串烧前,个金边粉已经到咗😆所以我哋食咗一串串烧再食粉时,个粉已经变咗一饼嘢🥹鲜虾都算弹牙,其他
▫️
坐低就叫咗个二人餐✨($508)

明炉冬阴功海鲜汤

✨明炉冬阴功海鲜汤(+$12)
沙嗲串烧

✨沙嗲串烧四串
泰式炒杂菜

✨泰式炒杂菜
泰国鲜虾炒金边粉

✨泰式鲜虾炒金边粉(+$48)
鲜虾都算弹牙,其他嘢就冇乜特别..
海南鸡半只

✨海南鸡半只
卖相唔错,但系食落去完全唔好食.. 无鸡味,怪怪地,又好鞋… 最后都系食咗两嚿停左手😢
▫️
跟餐包两杯$30嘢饮(普通茶啡),加钱亦都可以转青柠梳打或者其他特饮👍嘢饮就正正常常不过不失啦🤡
▫️
两个人埋单六百几蚊,不过就唔系食得好满足…始终星期五夜晚旺场,对餐厅嚟讲系好事👍不过如果坐二人枱,或者可以考虑唔好一次过上晒几个菜,放到逼一逼,唔使系咁叫客人将啲𩠌放埋同一碟俾佢可以收走只碟🙃感觉上好似不断比人催住食咁,我哋都想可以逐样享受吓,一路食一路倾吓偈🥲
🥺
整体上我谂最好都系一开头个汤👍