餐厅: LAB EAT Restaurant & Bar (金巴利道)
资讯:

2020-06-15 5952 浏览
Lab Eat  Restaurant & Bar 在尖沙咀 区, 感觉高尚, 约朋友饮酒食餐最好. 个环境真系几唔错, 舒舒服服既感觉,睇下食咩先 , 有前菜、主菜、意粉、饭、甜品和饮料,可以散点亦有套餐供应,  套餐选择不算多, 所以我们就决定散点.一开波就试下个  Purple rain blaster 及 Pink perfume blaster .店员好殷勤替 我们打气, 杯上出现了圆形的球, 比灯胆更大. 两个球体在震动, 女友即时许个愿, 情况好 Sweet !那时前菜送到.  烟熏法国鹌鹑脾,  鹌鹑脾好好肉, 烟熏味道浓郁, 入口留住香味,  配菜有车厘茄及橄榄, 食得很开胃, 佐酒一流.店员又送来 自家制面包, 暖暖的软面包,  蘸上意大利黑醋橄榄油, 酸酸地好开胃.再喝一口龙虾汤,   这汤入口细滑,  富浓郁的龙虾味, 汤内有弹牙龙虾肉,  好鲜味, 充满龙虾香气 .黑松露焗法国田螺黑松露香味极为浓郁, 香气扑鼻, 田螺肉嫩滑, 配搭埋下面的忌廉薯蓉, 口感一流, 大家食得津津乐道.两款主菜:  海胆黑松露忌廉意粉好好味的一个意粉, 特别用了海胆做主角,  还伴
个环境真系几唔错, 舒舒服服既感觉,

两个球体在震动, 女友即时许个愿, 情况好 Sweet !
黑松露焗法国田螺
两款主菜:  海胆黑松露忌廉意粉
好好味的一个意粉, 特别用了海胆做主角,  还伴有黑松露.  够贵气又美味.

意粉的软硬度刚刚好, 非常弹牙, 质素高, 海胆很鲜甜, 黑松露又提升意粉的香味, 口感细滑,   食得出厨师好用心去煮.
另一款主菜: 澳洲BB羊扒配香薯仔加薄荷酱
卖相十分讨好, 我哋叫咗七成熟, 配菜系芦笋条同埋香薯仔等.
羊扒质感好松软, 唔会硬, 本身羊扒都好够味, 再配以薄荷酱一齐食, 满口都系好味羊扒, 好满意.
跟住到甜品食品时间, 金箔芒果栗子卷
好香浓既芒果, 栗子, 真系特浓, 仲有朱古力味,  好正呀.
Lab Eat  给我们好特别的印象.
  • 龙虾汤
  • 黑松露焗法国田螺