早前喺openrice见到Ruby Tuesday有75折coupon就相约朋友一齐去食饭,原来友人有富邦信用卡7折,实在太好啦,唔去都对唔住自己啦!拣食物大家都拣得好快,只系拣饮品时大家都心大心细,同埋有啲饮品唔知系咩口味,有个waiter见我哋拣得咁苦恼就推介咗几款饮品比我哋份量唔算大,猪肋骨好腍身,啲炸鸡同炸虾好爽口,配埋酸辣汁好野味,不过个忌帘汁就逊色咗少少,感觉漏咗啲当长通粉嚟到o既时候,真系好哗然啲虾点可能咁大只o架?一啖系放唔到入口o架,起码有十只八只虾呀,重好creamy o添,唔会有漏o既感觉,好正我最钟意呢款薄饼,亦都系以虾做主打,依然都系咁大只咁爽口,个汁有少少辣,我好钟意,唔会好似平时食pizza咁多芝士咁快饱,食两件都无问题好多蓝莓肉沉喺底,酸酸maymay食到饱饱饮最啱,容易消化朋友叫咗Fruit Icea Tea $52 & Ruby Refresher $58,完全系迎接夏日o既感觉呀呢杯朱古力雪糕蛋糕真系劲揪,我哋三个人都食唔晒呀,应该有两至三个雪糕球,有好多忌帘喺面&少许朱古力酱,重有个劲大o既朱古力蛋糕喺底,好似莎莉蛋糕咁o既味道好满足,真系好满足

Triple Play $268
Parmesan Shrimp Pasta $198
当长通粉嚟到o既时候,真系好哗然
B. Shrimp Quesadialla $172
Classic Lemonade $52
好多蓝莓肉沉喺底,酸酸maymay食到饱饱饮最啱,容易消化
Chocolate Tall Cake $98

好满足,真系好满足,样样都好好味,我唔系第一次嚟,但今次比我o既味觉系最好
原来身边好多枱客都有好多discount,有啲重六折甚至半价o添,会员系半价优惠,我无打算入会,怕日日都嚟呢度会厌咗就唔系几好啦,不如等佢再有credit卡优惠我再嚟重好,我一定会再嚟
2011-05-23
Triple Play $268