前排,男朋友见到人地网上啲人介绍滖得栈,话汤底系唔加味精,同埋好食,所以咪试下啰。佢都系上网见到人介绍同埋openrice啲人食咩多就叫咩,佢拣左牛肉片、鱼片饺、牛栢叶同埋乌冬,汤底就话都见多人都会叫双拼,而且又见人地话潮式紫菜汤和海底椰好评,所以就叫呢个汤底啦。牛肉方面又真系几滑几好食,好食过平时个啲,但原来呢份牛因为系例牌,所以大份啲,要成238蚊,只可以讲真系一分钱 一分货,唔怪得佢系好味ge。另外个鱼皮饺系相对嚟讲我无咁钟意的一样,因为都比较咸。牛栢叶就原来系黑牛叶嚟㗎,所以几好,后尾见到人地有普通的牛栢叶先知,原来系男朋友拣㗎(哈)。最后个乌冬我觉得比较咸,但我相信系同个汤底有关,佢本身面质都ok,有弹性,唔会话好浆,所以都叫不过不失。汤底嚟讲紫菜汤开头系ok的,但系当滖耐左会因为紫汤本身的咸味越来越劲,所以我比较钟意海底椰汤底,清清地。总括来说,呢间餐厅啲牛肉真系好正,再加上啲汤底其实真系ok,不过就真系滖得耐要叫人加汤先得。以下评分以5⭐️为满分推介⭐️⭐️

另外个鱼皮饺系相对嚟讲我无咁钟意的一样,因为都比较咸。

以下评分以5⭐️为满分
推介⭐️⭐️