2019-01-21
今日去開尖沙咀行街,經過想食泰國野就去左食呢間了!本來望到個門口咁鬼靚又係正尖沙咀旺區大街會貴到飛起,但睇睇個個餐牌又幾ok喎,先入左去 ! 雖然身為小資女但係翻工翻得咁辛苦都想坐得舒服啲😂😂 啲位好闊唔會坐得好辛苦!好評 !另外走個時昅到好似有寫住V1V2唔知係咪有房book呢🤔野食先係重點!叫左每次必食生蝦! 新鮮嘅!個汁香的,不過我覺得有小小辣得濟 (其實係我唔太食得辣)龍眼冰未到😍唯有問staff拎水 佢勁好比左一壺冰水我😭😭 經理見我咁嘅樣仲俾左糖我😂😂話解辣 佢太好了 龍眼冰 ->(正常味道,甜的!仲好多龍眼)個馬拉盞菜真心正!勁多配料(蝦米個啲) 食到抵都有!真心覺得重手如此個味又調得好好,我食左4分3都對唔住我fd haha!鴨嘅紅咖哩 本來我不左兩野 好似得好少咁仲唔太開心 點知後尾好似發現新大陸咁食下食下又仲有! 兩個人食一人3-4舊到?但就唔算好大舊嘅,兩人份量剛好啊,味道方面唔辣的,我鐘意,但又唔會勁重椰味,好香!我就再加左個薄餅!最後以芒果糯米飯作結,糯米飯個韌道剛好,椰汁夠撈哂啲飯的,暖暖地好正!大概芒果是最大敗北,因為唔當造 真係有小小酸呀🤧埋單2
野食先係重點!
埋單200頭一個人,叫唒前菜甜品野飲咁,間中獎勵下自己喇 又食得開心坐得舒服 都唔算貴呀😚