2024-10-18 1122 浏览
好耐無二人聚會,之前聽朋友講觀塘有間以黑膠為主題既cafe坐得好舒服,今個weekend 決定去試下。我哋叫咗兩個set lunch.帶子番茄忌廉汁牛肝菌意大利雲吞:一直想試Ravioli 好耐,原來外皮好似彈性版餃子,但入面會再包住好creamy既芝士牛肝菌,淡淡奶香+菌香,鍾意菇菇表示好開心😀值得一讚既係帶子做到外面焦脆,內面軟糯鮮甜,都有畫龍點精既效果。安格斯肉眼扒:呢個本身跟咗薯條,薯條係煎香爽口既質感。個扒肉味都濃,但如果汁多番少少會更好。Colada Coconut Tree:呢個特飲會同Pina Colada比較類近,飲落椰子味會係主調,幾清新有夏日既味道!Yuzu Lemonade Coffee Soda:呢杯個人覺得係必叫,因為soda同coffee好match,面頭仲有好豐盈既咖啡油脂!而且自然既果香加強咖啡層次!個月球都好大好岩打卡。其實食得幾開心,因為我哋發現大家都慢慢食,而店員都唔會好急一食完收你野。杯咖啡值得令我二刷!

我哋叫咗兩個set lunch.

杯咖啡值得令我二刷!