J.moon

同朋友去完旺角百宝利中心买背囊,见到四楼新开左间酒吧餐厅,于是落去睇吓环境,估唔到有惊喜!酒吧人流兴旺,幸好仲有一张二人枱,于是就俾餐厅嘅靓女带位姐姐吸引左入去!场内分室内同室外两区,话系室外,但也有顶蓬同透明胶帘包围住,落雨也不怕!餐厅设计很有心思,室内天花挂满红红白白嘅月球,每张枱也放置一盏可转色嘅月球灯,加上播放著浪漫醉人嘅英文情歌,真系非常浪漫,简直是情侣拍拖谈心打卡圣地!坐低后,待应姐姐好细心咁跪在我身旁同我讲解menu,佢话餐厅最近转左新餐牌,仲推介左以下几款饮品同食物俾我哋!J.Moon - 餐厅signature cocktail,亦是2023年Secret Apollo 之选,入口清新,酒味不重,最特别系佢嘅太空罩卖相,打卡一流!Leo - 以12 星座命名饮品,我就拣咗属于自己嘅狮子座♌️,有Rum酒、姜啤,再加入热情果、菠萝、柠檬同云呢拿一齐调教,味道酸酸甜甜!小食推介 - 泰式炸虾饼份量有8大件,$10件都唔使,虾饼弹牙,爽口香脆,配搭沙律酱,味道不错!Truffle Bikini - 师兄姐姐重点推介,话系送酒一流嘅小食,卖相睇落去似一嚿嚿嘅乳猪,但原来系par

J .Moon

Leo

Fried  Thai  Shrimp  Cake  with  Sweet   Chili  Sauce

小食推介 - 泰式炸虾饼

Truffle  Bikini

Truffle Bikini - 师兄姐姐重点推介,话系送酒一流嘅小食,卖相睇落去似一嚿嚿嘅乳猪,但原来系parma ham 加黑松露酱,再拎去炸嘅三文治,非常惹味!

Thai  Basil  Sauce  Spaghetti

泰式罗勒酱牛肉意大利粉 - 配杂菜一齐炒,因为油唔太多,所以不是太肥腻!

J.Moon  Pizza

J.Moon Pizza - 侍应姐姐吧,呢个薄饼亦都系餐厅嘅名物,薄饼配料有火箭菜、温泉蛋,你我用、辣肉肠、冬菇、梨果肉等,皮薄料足!

2023-02-22
J .Moon
Leo
Truffle  Bikini
Thai  Basil  Sauce  Spaghetti
J.Moon  Pizza
  • Calamari with Honey Yuzu Sauce
  • J.Moon Pizza
  • J.moon
  • J.Moon  pizza
  • J.moon All-Day Breakfast
  • Avocado and Smoked Salmon on Sourdough