2021-04-16 3370 浏览
今日约咗个喺尖沙咀返工嘅朋友食晚饭,因为我话想行Donki,佢就约我嚟咗呢间位于美丽华嘅Burgeroom。呢度嘅装修充满工业风,仲模仿美国公路,落单嘅位置亦都用路牌显示,玩味十足!大大张嘅餐牌已经列出所有出售嘅食物,部份亦都图文并茂,方便食客选择。点餐嘅对面位置就有个大雪柜,如果拣樽装饮品的话落单后就可以自己攞。我就拣咗要芒果茶。嚟得Burgeroom,点都要叫返个burger,我哋拣咗大烤菇芝士牛肉汉堡。店员好细心,上枱前已经将burger一分为二,方便我哋share食。一打开burger就已经见到半溶嘅芝士流出嚟。 Burger嘅横切面可以见到佢有几高大威,除咗有主角大啡菇同埋牛肉汉堡之外,仲有芝士、蕃茄同生菜,汉堡包都做得好厚身。目测牛肉汉堡有差不多2cm厚,手打汉堡果然特别好味,劲多肉汁,同埋份量好多,如果一个人应该食唔晒!另外仲叫咗带子沙律,总共有四粒帆立贝,另外仲有唔同款式嘅沙律菜、蕃茄、同埋洋葱丝,配搭清新又健康。沙律菜系mix咗唔同款式嘅菜,而且好新鲜,可以中和返食完burger嘅油腻感。我由细到大都好钟意食鱼手指,所以见到呢度有鱼手指都一定要叫返一份。鱼手指总共有五
我就拣咗要芒果茶。
Snapple
大烤菇芝士牛肉汉堡
一打开burger就已经见到半溶嘅芝士流出嚟。
带子沙律
鳕鱼手指配他他酱
鱼手指总共有五条,而且仲即叫即炸,上枱嘅时候热辣辣,再配合埋他他酱点嚟食,真系冇得弹!
嚟张大合照,就同朋友一路高谈阔论一路开餐,真系一乐也!
大烤菇芝士牛肉汉堡
带子沙律