今日喺呢头附近做完野~心血来潮想做下边青~於是即时搵脚~好开心粉丝肯陪我~可能因为时间太早,所以好多地方都未开始做晚巿,抬头望见小肥羊~胆粗粗去问下~去到门口,灯都未开谂住调头走,见服务员阿姐由大堂叫出黎问我地几多位,话已经可以入坐,我当然好高兴咁同佢讲两位并即时入去坐啦~!!成个场得我一张始,可任我自己拣个心仪的位置!!我就拣左个可以望到街境的~服务员阿姐好好~佢话可以等我地落煲点菜先开始计时~(任食时限两个钟)一边等粉丝一边做下文件野~好快粉丝都到了~我地可以开餐~!我地点左佢最出名的鸳鸯煲,我辣佢唔辣~无比适合~今时今日小肥羊的辣真系唔及当年的辣~真系想食麻辣的人真系唔会谈得上~~粉丝的药材煲都唔系咁重口味~两种感觉都强差人意~呢个招牌已经失色太多!!之後我地就点埋D配料~真系太期待~先来一个健康的杂菜篮~充实一下个肚~免得食太多肉类杂菜相当新鲜,又冇黄叶,唔会切得太细件一烚就缩晒水~ 唔错~炸鱼皮真系令人失望~唔脆之余仲好似炸起好耐~又硬又淋~打边炉配料可能因为任食的关系,除左牛肉同羊肉出品好少少之外,其他出品一般肥牛真系好肥~好多时肉同脂肪比例系3:7,真系肥左少少...羊肉
我当然好高兴咁同佢讲两位并即时入去坐啦~!!
一边等粉丝一边做下文件野~好快粉丝都到了~我地可以开餐~!
我地点左佢最出名的鸳鸯煲,我辣佢唔辣~无比适合~
之後我地就点埋D配料~真系太期待~
先来一个健康的杂菜篮~充实一下个肚~免得食太多肉类
炸鱼皮真系令人失望~唔脆之余仲好似炸起好耐~又硬又淋~
羊肉唔系好重羊味,而且一烚就软晒~变得好细好粹~烚好多先得一小啖~
海鲜方面感觉真系失色左少少,款式唔多又唔觉好鲜味,有D话未有货~!(我心谂我地咁早去都冇货...到底系咪冇入货?!)当中有D可加钱任点,但种类唔系咁吸引!!
一边倾一边烚~服务员小姐都好少黎打搞~连加茶水倒水都系要我地自己去~
确系好''自助''形式~其实我地都唔系太介意,但佢地唔好扮睇唔到先得架~
最後埋单就最快手~唔经唔觉我地都坐左3个几钟~!真系痛快~!
除左打边炉的美食,餐厅仲有几款凉伴供应,所谓的凉伴由六点起提供,
有云耳青瓜,麻辣芽菜同鷄翼尖.
我地第一手出去拎~睇落感觉已经唔系咁’凉,’入口感觉到室温左一段日子~
食左真系有少少怕会肚子出事~HA….
总括黎讲..这个价钱的话,先放下自己的要求及幻想~难得可以即时食到想食既野~已经好开心~!!

题外话/补充资料: 店舖的洗手间设备~女厠有6,7大格,少少湿唔算迫!!有足够的通风系统 ,整体令人满意~
2014-05-19