2020-05-14 3049 浏览
今日朋友带我去威威,地点就系大围,佢带咗我去一间食面的小店,入到去睇到个Menu真系吓咗一跳,因为一碗面最贵竟然系$12X。我地两个人,我朋友叫棉花鸡,至于我就叫咗黑口黑面,呢两碗都只系$100以下。碗面一黎到,江湖规矩,梗系要试人地𠮶碗先啦,个汤底真系好,感觉系用咗好多材料去熬出黎,棉花鸡个汤D金华火腿好香,而黑口黑面个墨鱼汁汤底就好鲜甜,不过两碗之中我自己比较钟意黑口黑面,一来造型几过瘾几正,二来D配料都真系好新鲜,墨鱼圈唔系出面雪咗好耐𠮶D焗海鲜饭或意粉必备配料,至于个墨鱼滑弹牙得黎仲唔系一旧粉,有墨鱼香味,似系厨师自己打,真系食得出同其他地方有好大分别。我食晒之后连汤都饮晒,终于明白价钱虽然高,但真系物超所值。
黑口黑面
2020-04-10