2022-11-07
約了朋友在cwb睇戲,之前佢一直都好想試古今的特色壽司,今次終於都有機會了。 不過都係唔可以食咁飽, 免得飯氣攻心😆😆。龍捲風沙律超豐富材料的沙律,特別係我最鍾意食蟹柳, 超大量海量蟹柳絲, 配搭 中華沙律, 大量飛魚子, 還有新鮮的沙律菜, 調配日式醬汁和 薯片脆脆, 豐富的口感深得我心。壽司薄餅朋友鍾意食脆口食物, 這個 壽司薄餅就最啱佢, 飯底炸至金黃香脆, 然後是大量的三文魚粒粒, 配千島醬汁和飛魚子, 不過這個就比較飽肚, 可以幾個朋友share。埼玉網燒牛舌這裏的牛舌 向來不錯, 使用牛舌心嚟做的, 質地比較嫩滑, 完全沒有跟腱位, 最緊要一定係要配醬汁, 酸酸地好好味。日式章魚小丸子小丸子份量都唔少,有六粒粒大大粒的, 中間有章魚粒, 面有好多木魚絲同埋紫菜, 好豐富。
龍捲風沙律
壽司薄餅