2023-12-08
.😚近排天氣涼咗咁多,梗係要打吓邊爐食吓羊腩煲,今日想同大家介紹係新蒲崗這一間飯店,佢哋嘅枝竹羊腩煲味道非常之唔錯,價錢亦都合理,座位都幾闊落坐得都幾舒服,連火鍋嘅配料都好有驚喜,啱晒一家人或者同朋友一齊食飯吹水。.🐷枝竹羊腩煲羊腩同埋香噴噴嘅枝竹燉得好入味。🐏羊腩軟腍入口,加埋枝竹同埋甜甜地嘅馬蹄吸晒湯底嘅香味,真係好正。個湯底都夠濃郁,好香柱侯醬嘅味道,建議大家最後可以加一個出前一丁落去,咁個面就可以吸收晒所有湯嘅精華。.🐷黃金炸魚皮魚皮炸得好脆口,食得出係啱啱炸出嚟熱辣辣,上面黐咗好多鹹蛋黃,非常邪惡。😆.🐷墨魚丸拼蝦滑墨魚丸好彈牙,仲有一粒粒嘅墨魚肉喺入邊,口感同埋味道都非常之好。蝦滑亦都有驚喜,食落去係爽彈嘅口感,唔會覺得有好粉嘅感覺。.陳儀興飯店📍新蒲崗崇齡街40號地舖.
🐷枝竹羊腩煲
🐷黃金炸魚皮