2021-11-23 1841 浏览
最近去观塘有间日式居酒屋嘅餐厅,人气度都几高😆就相约朋友聚聚👍🏻餐厅位于工厦,但好近地铁站同埋易揾😊餐厅外面挂住小灯泡,真系有d似日式居酒屋😍餐厅入面有卡位同4人位👍🏻店员服务超好,为我们奉上热茶🥰睇返餐牌,有唔少沙津,寿司🍣,卷物,串烧,煮物都有😋我地点左以下:🌸日式麻酱秋葵豆腐沙律🥗豆腐好滑,生菜劲新鲜,拌埋秋葵同麻酱,酸酸甜甜又有芝麻香味😍好开胃🥳🌸清酒煮蚬冻冰冰嘅系要食热辣辣嘅清酒煮蚬,只只蚬都大大只😍😍饮左少少汤,都几清甜👍🏻😋🌸古今日式饺子🥟饺子煎得好靓,外脆又保持到肉汁😋🌸蜘蛛蜘蛛其实系牛油果软壳蟹卷,香香嘅米饭入面包住香脆嘅软壳蟹,味道好鲜味😍🌸富士山入面系蟹柳,脆脆,鳗鱼牛油果🥑卷😍蟹柳丝真系堆到成个山咁🤩👍🏻脆片增加左口感,鳗鱼味道好好,整个一齐食好有层次感😎🌸七味秋葵串烧,第一次食烧秋葵,口感又唔系想像中咁干,感觉都唔错🥰

餐厅外面挂住小灯泡,真系有d似日式居酒屋😍
我地点左以下:

🌸日式麻酱秋葵豆腐沙律🥗

🌸清酒煮蚬

🌸古今日式饺子🥟饺子煎得好靓,外脆又保持到肉汁😋

🌸蜘蛛

🌸富士山