2022-01-25 180 浏览
今日行街經過海港城順便搵間餐廳食飯,經過呢間塚田農場,位於尖沙咀海港城盡頭,絕對係靚景配美食,所以心思思想試吓。由於晏晝時段,仲有比較多位置淨,店員帶左我地坐靠近海邊嘅窗口位。餐廳仲可以揀坐戶外既,飽覽整個維港景色,對住咁靚既景食野真係心曠神怡🥰🥰由於今日天氣較凍,我哋都係揀返室內,一樣無遮擋的🤩我同朋友叫咗兩個午餐分係美人框飯定食同雞白湯辣味噌拉麵。首先我嘅美人框飯套餐揀左牛肉時雨煮框飯即係牛蒡牛肉飯,用竹筒盛載住,米飯係好食既、粒粒分明,而且牛蒡牛肉嘅配搭煮得好好,香味完全滲透係飯粒之中,唔錯!套餐仲配有另一個框飯、沙律、麵豉湯同燒豚肉排。我就揀左三文魚子蟹肉飯,呢個飯都係熱食既,雖然細細碗但相當多蟹肉,食落有鮮味,一個套餐包咁多嘢食真抵食!雞白湯辣味噌拉麵,個賣相絕對豐富,落左超多白蔥,碗內有一整隻雞腿,米白色湯底味道非常濃郁,面條亦掛上濃濃湯汁,配上蔥白亦沒有搶走湯味,唯獨面質較淋身,不過都收貨既。