2019-10-10 438 浏览
remia雪糕就出哂名,icremia又有无试过?话说自从系日本返嚟无啪过雪糕,因为有比较实在太有伤害,留翻啲钱再飞再食🤪呢间iCremia应该系源于香港,但就走日本路线,将雪糕变成高档日式甜品,装修都几有心思,云石桌比你打卡都靓啲。听讲系采用creamia雪糕,嗌咗个原味北海道试试佢。可以拣威化筒或玄米杯,但无creamia嘅白之恋人饼。老实讲,食落好明显无日本cremia咁浓厚牛奶味,口感亦唔够rich,当然高质过普通软雪糕,但40蚊一枝,我expect更多。呢个连低一档嘅Nissei都及唔上🤔Sweet house cha cha北海道牛奶雪糕更好食🤗🤗🤗🤗不过又咁讲,香港黎讲佢算高质嘅,40蚊系铜锣湾买到个位坐下都算系咁