2019-07-01
本身冇諗住食 喺隔離道頓堀大板燒間嘢太多人 頂唔住肚餓 就入咗呢間鰻魚鋪 冇人等 座位唔滿 坐唔多過十個人成間淨食鰻魚 我地兩個人食 叫咗兩個飯 一個小食 鰻魚飯 三食 ($88)個女店員一上菜 就用機關槍嘅語速同我老媽介紹應該點三食個飯 以我同我我老母嘅聆聽能力 我一個字都聽唔入耳🤡個女店員嘅語氣亦都附帶一種不耐煩嘅感覺 我同老母靠我地眼見嘅食材 推斷出應如何進食 首先 就咁食原味嘅飯 乜都唔加 然後將部份飯放落另一個碗 撈wasabi食 食哂撈好個部份飯 就加茶壺入面嘅湯落剩低未郁過嘅飯首先講原味 正常表現 鰻魚份量極少 目測一隻豉油碟平鋪咁嘅份量 鰻魚質感味道一般 冇特別 加咗wasabi個個就 似食緊鰻魚壽司 冇驚喜 加咗湯個個 湯浸飯冇特別 個湯算幾好飲 另一個飯喺溫玉鰻魚丼 ($78)鰻魚份量同上 極少 個蛋正常冇特別 蔥多度可以遮蓋哂啲鰻魚 汁可以再多啲 飯我個人覺偏硬小食叫咗個鰻平燒 ($58)一上台 視覺嘅衝擊 嚴重圖文不符 size我一隻手掌一定遮得到 蔥多到好似唔洗錢咁 打開個蛋睇睇內膽得一條仔鰻魚塊 🤷🏻♀️比我中指長啲啲咁 闊度約1.5至2cm 啲芽菜好似啲蔥
成間淨食鰻魚 我地兩個人食 叫咗兩個飯 一個小食
鰻魚飯 三食 ($88)
另一個飯喺溫玉鰻魚丼 ($78)
臨尾俾錢埋單 餐廳指示唔清楚 唔知出去埋定啖喺位埋
離座個下 客人多咗 差唔多坐滿 但就咁聽現場嘅聲音 好多都喺因為隔離鋪(道頓堀)等太耐先過嚟 🙂
整體嚟講 價錢小貴 款式少 鰻魚量極少 如果隔離鋪等太耐又見餓 可以入嚟一試 唔洗專登嚟食🤨