2019-06-14 565 浏览
今日想睇下apm有咩食,於是就在apm兜兜轉轉,尋尋覓覓。見到呢間美人鍋,個名幾得意喔!睇下入面裝修又幾靚,每人有一個鍋,我見個鍋好特別,好似一個鉄碗咁。之後朋友話:好平啊!先88蚊。咁平,唔係唔試啊嘛~點知入到去先發現我地睇錯價錢,係$168一個人,加$88就有可以任飲自助bar嘅嘢飲。一人鍋套餐抱過一個湯鍋,一個蔬菜拼盤,一份免治雞肉,一份豬肉/雞肉。我就加咗個蕎麥麵$30。有自助調料區,包含多種自製醬料,仲有柚子黑椒醬,幾特別下。我就揀咗骨膠原湯,上枱就係布甸咁,幾得意,湯底飲落就似雞湯。素菜拼盤有好幾款蔬菜,大多數都係白菜,仲有少量嘅菇。免治雞肉我就揀咗芝麻雞肉,食落好重芝麻香,肉質鬆軟,搭配醬汁黎食都幾好味。豬肉就正常,要注意煮嘅時間,煮到啱啱好,點少少柚子黑椒醬食,都幾好味。整體來說,好似無咩嘢食,不過食完都飽嘅,但係無滿足感。兩個人食埋單就$450,個人認為唔抵食,不如食自助火鍋放題,食物質素都差唔多,仲可以任食任飲,價錢或許仲會平D。
今日想睇下apm有咩食,於是就在apm兜兜轉轉,尋尋覓覓。

之後朋友話:好平啊!先88蚊。咁平,唔係唔試啊嘛~

有自助調料區,包含多種自製醬料,仲有柚子黑椒醬,幾特別下。

素菜拼盤有好幾款蔬菜,大多數都係白菜,仲有少量嘅菇。

整體來說,好似無咩嘢食,不過食完都飽嘅,但係無滿足感。

2019-06-13