餐厅: 利宝阁
资讯:

为推动全港减盐减糖新饮食文化及新生活态度,食物及衞生局、降低食物中盐和糖委员会及食物环境衞生署食物安全中心推出了《少盐、少糖、少 • 确幸》餐饮联盟,参与食肆会提供少盐少糖选项予顾客,部份更会提供特定减盐减糖菜式。参与减盐减糖食肆会获发计划标志,以供张贴於店舖内,供顾客识别。详情可在此浏览:https://rssless.hk

2019-07-22 2438 浏览
妈爱吃中菜,得知利宝阁有个2 小时夜市放题都几好,可以乜都试下,份量少少,唔算平但都食得好开心,星期六就$298一位,另加茶水同加一服务费。每位有花胶响螺鸡汤,汤味道浓郁,细细碗但好多料。另外有原只鲍鱼花菇,都好高贵,鲍鱼花菇都好腍身。仲有时令奄仔蟹一只,可以拣清蒸,鸡油花雕蒸同油盐焗。我拣左花雕蒸,妈拣了油盐焗。鸡油花雕蒸卖相吸引,蟹鲜甜。我地仲点左好多野食,每一份质我素都不错,难怪咁多人食。云吞面,有硷水味的面,正宗云吞面的味道;猪脚姜,甜甜的不会太酸,猪脚好味,但蛋就未煮够;金钱肚,就好似平时饮茶个d点心,好浓味;鲍汁凤爪,比较黏口。花雕醉虾,花雕味好香,虾爽口;流心醉蛋,个蛋唔算好流心,但味道几好入味;咸菜胡椒猪肚,够辣,好多猪肚,一要试下。炸虾饺,第一次食,个皮有d 厚,都系蒸好味d;脆皮烧腩仔,个皮超脆,好正;蜜汁豚肉叉烧,就一般了,有点瘦。最後食甜品,拣左杨枝甘露、奶皇西米挞同香芒布甸,奶皇西米挞最岩我口味,食完又再点,曲奇在面,好松脆,加上奶皇西米,不会太甜,好好味。

2019-07-20