2013-08-22 2446 浏览
去开北角又未食早餐, 见到街巿有间旧式食店就入去试下。可能唔识点佢地特式的食品, 故这早餐真的马马, 唔多吸引。环境旧式的店子, 圆枱摺櫈。本来坐在大枱, 但突然有个客坐喺度吸烟, 唔系挂!? 向住其他客食烟都得?? 店员都没有阻止, 可以熟客, 所以自己立刻转位。服务冇乜理我, 只顾住同啲熟客倾计, 还用他们的语言, 唔知讲乜!食物我叫了一碗番薯粥和一个咸馒头。番薯粥 ($8)它比较杰, 多米, 但只得三四件番薯, 非常少又没有味, 真的马马。咸馒头 ($4)它都不是美味, 问店员可否翻热, 佢话今早整不用翻热, 结果又冻又硬, 内饀尚算丰富, 但都是一些肥肉、葱、菜脯等等...______________________________总括而言, 环境、服务和食物都马马, 不会有下次。

食物
我叫了一碗番薯粥和一个咸馒头。

番薯粥 ($8)
番薯粥

咸馒头 ($4)
咸馒头

总括而言, 环境、服务和食物都马马, 不会有下次。
2013-08-01
$12 (早餐)