2019-09-17 183 浏览
之前一个人经过嘅时候食咗个午餐,觉得唔错,所以啱啱星期日决定带埋屋企人过嚟食个午餐,睇吓佢仲补唔补迟到个水准。大概一点嘅时间,见到餐厅都比较多人,会建议大家用商场个app订咗位先!可以行住街等咁会方便啲!但系可惜原来星期六日系冇午餐的,所以我哋就算午餐时间去到都要叫餐牌上面嘅食物,边上就一定会比平时午餐贵左啰!首先嚟咗个沙律先!虽然个沙律都要成百蚊,但系佢啲蟹肉都几多,好足料,而且蔬菜都好新鲜,唔错!之后点左个自家制烧玉子同埋寿司定食,个玉子蛋好似系$68,佢同平时啲玉子个质地有啲唔同,一开始觉得佢唔够薄,但系其实佢好淋好滑,甜甜地好开胃!至于啲寿司,我哋拣咗最平𠮶个,所以都唔会太期望系好靓嘅刺身!但系都唔错。以下呢碟系用嚟送酒嘅小食,但系我哋突然之间想试吓,所以就算冇叫酒都照叫咗黎试吓!但系佢比我地想像中咁喊咸,所以大家都系叫咗走先是!但系味道系唔错的,最抵系饼干,中间系鱼嘅内脏,而最顶系海胆。下面嘅天妇罗,佢嘅渣浆好薄,识落唔会好大油益味,而且啲虾好新鲜啖啖肉,不过如果个南瓜甜啲就好啦!软壳蟹手卷,因为啱啱乍起啲软壳蟹,所以好好食,不过如果呢一个手卷加少少牛油果嘅话应该会更加出色!

松叶蟹肉野菜沙律

寿司盛七件及自家制烧玉子

海胆酒盗芝士

海虾杂锦天妇罗

软壳蟹卷

鳗鱼炒饭系叫比一个唔识生野嘅屋企人食,个炒饭唔算好油,但系略嫌少咗啲鳗鱼粒。

鳗鱼炒饭

最后再点𠮶个比较少见嘅绿茶冷面,虽然本身自己对于绿茶一般,但系都食咗啖试吓!佢唔会好重嘅绿茶味,但系食完有少少回甘嘅感觉,而且大热天时食啲凉浸浸嘅面,确实系一个唔错嘅选择!

绿茶冷面

如果餐厅嘅冷气带返啲就好啦!因为越食越热有啲出汗。
松叶蟹肉野菜沙律
寿司盛七件及自家制烧玉子