2017-07-10 133 浏览
10.7.2017今日误打误撞,难得黎到葵广,平时住新界东的我好难搭八九字车黎,所以每次黎到都会系咁食今次都唔例外,有一大堆一大堆美食等紧黎我!由于早上都食左少少嘢,所以都未系好肚饿,一到埗就上左三楼买芒椰奶西,然后就黎到呢到买有名的章鱼烧~ 价钱唔算太平,平均30蚊起跳,有6粒同8粒拣,我今次黎得一个人,所以就拣左6粒明太子章鱼烧,30元~店员哥哥都好有礼同我讲要等几分钟先有得食。等左一阵就有得食喇,虽然未算热辣辣,但都系暖笠笠,章鱼烧的size好似一粒乒乓球咁大,表面系满满的酱汁,还有一层粉红色的明太子酱,当然唔少得大量的木鱼丝啦!咬下去非常软熟,加上木鱼丝,令口感十分丰富,而章鱼十分大粒!明太子酱微微辣的味道,令整份章鱼烧更加惹味~(不好意思..我吃了一半才记起要拍章鱼的艳照)和一般坊间的章鱼粒不一样,这里的是小章鱼一只,而且鲜味十足,这才是真正的章鱼烧啊!唯一有小小挑剔是酱汁太多..有点咸和腻,而且都唔够热。不过这是我第一次帮衬,下次要嗌少酱。总括来说,30元的章鱼烧有这样的质素,很不错呢!难怪中午时间有咁多人有饭唔食食章鱼烧大家可以叫8粒同朋友开心share,有双拼选择(+$
10.7.2017

今次都唔例外,有一大堆一大堆美食等紧黎我!

明太子酱微微辣的味道,令整份章鱼烧更加惹味~

(不好意思..我吃了一半才记起要拍章鱼的艳照)
唯一有小小挑剔是酱汁太多..有点咸和腻,而且都唔够热。
不过这是我第一次帮衬,下次要嗌少酱。
大家可以叫8粒同朋友开心share,有双拼选择(+$2),咁可以试多d味。下次再试下芝士味(不过可能会更漏XD)
外卖自取
  • 明太子章鱼烧