2019-08-18
由佢開張食到依家,中途都有試下其他雞煲,但最後覺得性價高最高都係壹火鍋💋。-價錢同其他雞煲火鍋放題差不多,我六點半後入座就$179,可以揀淨打邊爐或者食埋雞煲🍲,如果想食埋刺身就$209,不過以兩個鐘頭就黎講食雞煲再加打邊爐已經好足夠,因為佢打邊爐啲料都唔差🥰。-湯底有十四款你揀,比較特別既湯底有咸酸菜烤魚湯、芝士滑雞湯、骨膠豚骨、椰子雞同泡菜湯;雞煲既話都有八種口味,除左經典既重慶辣雞之外,仲有蜂蜜辣雞、芝士辣雞、大蝦辣雞、花膠辣雞呢啲特色味道🤓,不過我就梗係揀返原味最穩陣😎!-今次仲有個計時器比埋你,唔使成日掀開個蓋睇下啲雞件熟未🤪,等八分鐘左右就食得啦!雖然係雞煲打邊爐放題,但都唔欺場架,啲花椒八角胡椒味好重,即使BB辣都好惹味🥳!最中意佢啲雞件啖啖肉,唔似其他雞煲鋪咁件件都係雞骨🤭,肉質又夠嫩滑,仲要入哂味,勁正💯!-食完雞煲就梗係落湯打邊爐啦,雖然都係啲大路野,但勝在夠新鮮🌊!必嗌既有:1. 雪花肥牛:牛味勁濃,唔會成片都係肥膏✨2. 牛脷片:爽口彈牙無腥味🐂3. 是日海鮮(多數都係蜆):蜆肉大大粒,無沙,真心食到鮮甜味🌸4. 海蝦:睇相都知有幾大隻,仲要係爽口彈牙,嗌左幾碟
必嗌既有:
1. 雪花肥牛:牛味勁濃,唔會成片都係肥膏✨
2. 牛脷片:爽口彈牙無腥味🐂
4. 海蝦:睇相都知有幾大隻,仲要係爽口彈牙,嗌左幾碟都食唔到霉蝦🦐
5. 鵝腸:唔常見既任叫食材,雖然肥膏比較多,但勝在夠厚實😋,有嚼勁
6. 脆鯇骨腩:魚味濃,口感爽脆,啖啖肉
7. 豬潤:厚得黎又夠爽口,有口感😇
8. 牛丸:夠彈牙,牛味重,同其他放題邊爐食既牛丸唔同😚
9. 滑豆腐:好好好好好好好食🤣!豆味好重,口感嫩滑,勁入味,我自己食左三碟🥰🥰🥰🥰。
10. 娃娃菜:好清甜,Encore得最多係佢🤪
食得放題,又點少得野飲😏。
野飲就一定無日式放題個啲咁多款式,但除左可樂雪碧,仲有解茶、菊花蜜、雪梨海底椰、冬瓜茶、竹蔗茅根、啤酒、忌廉溝鮮奶呢啲,仲有常溫版同暖版比你
攞,好貼心🥰。雪糕相對上就比較少,得雀巢雪糕、糯米糍,紫米味同榴蓮味既雪條。不過以呢個價錢食到唔差既雞煲火鍋放題,啲配料仲要咁新鮮,真係好超值👏🏻!
服務方面都做得唔錯,基本上舉親手都即刻有侍應過黎🙋♀,同埋收碟都收得好密;上菜又快,點完等一陣就上齊,唔會漏單🧞♂。
不過有一個兆萬通病就係餐廳太細,但佢又唔想做到啲枱咁迷你,
所以走廊位好逼,幾乎每次行出去攞野都要大家互相讓下咁,有啲唔方便🥶。