2023-03-12
自從老公開多咗間舖係旺角,新舖多嘢要攪一個禮拜都起碼過嚟四五轉,次次諗食咩都會諗到呢間越南嘢🥳貪呢到環境舒服,嘢食選擇又多,遮遮們都好有禮貌好好客❤️最緊要係下午茶有88折好抵食🤣湯同撈檬都有好多選擇,就算牛肉湯檬都有五六款揀,豬牛雞都有夜晚我地通常都會叫煲同埋炒菜,我仲有好幾款未試😋唔知點解食越南菜每次一定都會想叫個小食😂硬係要配一個先完美今次我地就試特級手切先鮮牛肉湯河,湯底係牛骨清湯,唔會太濃味又帶牛肉清香鮮牛肉份量都幾多,而且略帶粉紅,口感好柔軟好似食緊麻糬咁,係鬆軟有彈性既鮮牛肉質感,而且牛味都幾濃我就叫咗手打墨魚餅撈檬,墨魚餅上菜既時候已經切好,而且都有8-9塊之前都係食開蝦餅,入面都好足料,估唔到墨魚餅都係!塊墨魚餅一半有多都係墨魚嚟😳墨魚餅彈牙有咬口,而且炸得好乾身唔會好油半價優惠加咗青檸梳打,老公今朝起身有幾聲咳同鼻塞就叫咗香茅檸檬薑茶青檸梳打好夠氣🫧好大杯,夠酸啱曬我口味杯香茅檸檬薑茶下面有三塊好大塊嘅薑,好重薑味但唔會辣喉,唔食薑既我都覺得幾OK甜甜地,老公話一飲落去個鼻通咗,誇張到佢🤣我哋仲叫咗整粉包,一碟有四件,而且上面仲放咗一小塊扎肉同埋我最鍾意食嘅蔥油🤩粉包
湯同撈檬都有好多選擇,就算牛肉湯檬都有五六款揀,豬牛雞都有
夜晚我地通常都會叫煲同埋炒菜,我仲有好幾款未試😋
唔知點解食越南菜每次一定都會想叫個小食😂硬係要配一個先完美
之前都係食開蝦餅,入面都好足料,估唔到墨魚餅都係!
青檸梳打好夠氣🫧好大杯,夠酸啱曬我口味
粉包好足料脹卜卜,粉皮薄皮煙韌,點啲撈檬汁一啖一隻🤤(女兒口大…..🙉
埋單都係$200幾,食到捧住個肚走,好食有好坐🥳