餐厅: 柞木炭家
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-04-15 366 浏览
呢晚喺旺中行街 行到咁上下就过咗嚟T.O.P.揾食 嚟咗位于顶楼嘅韩烧餐厅 餐厅有室外同室内嘅座位 我哋就拣咗室内 仲叫咗好多款韩牛🐮前菜净系韩式前菜都有五款 有泡菜 牛蒡 薯仔 芽菜 菠菜同埋海带✌🏻 我就最钟意清清地嘅芽菜同埋菠菜啦 葱蒜牛舌见到隔离枱有嗌呢一个牛舌 就嗌一份嚟试吓👅 佢系三大片牛舌上面仲有一啲生嘅葱同蒜 店员会细心咁帮你处理 烧完最后会变成一个牛舌卷😮 如果钟意食蒜蓉嘅朋友一定会好钟意呢一碟牛舌 因为系一片软腍嘅牛舌入面有好多嘅葱同埋蒜 牛舌一放入口 满口都系𠮶阵香味☺️柠檬盐花牛舌同样都系有店员为我哋处理 店员先用烧香个网 然后再放牛舌上去烧 烧完嘅牛舌唔会好韧 味道就好香柠檬味 好清新 亦都食得出落咗海盐吊味🫢 韩牛肉眼呢块韩牛肉眼份量充足 真系好厚身 净系见到佢嘅花纹已经好开心🐮 可以欣赏住店员为我哋烧肉 好赏心悦目呀 烧好之后店员仲帮我哋剪细 方便我哋食用🤩 牛肉味超级浓 烧完仲好Juicy添呀 真系令人回味😋炖牛舌除咗有主要嘅牛舌之外 入面仲有牛筋 白萝卜 南瓜 洋葱等嘅配料🧅 呢一个熟食非常有惊喜 因为朋友好钟意食牛筋 所以见到呢个炆得咁腍咁入味嘅牛筋

前菜
前菜

炖牛舌
除咗有主要嘅牛舌之外 入面仲有牛筋 白萝卜 南瓜 洋葱等嘅配料🧅 呢一个熟食非常有惊喜 因为朋友好钟意食牛筋 所以见到呢个炆得咁腍咁入味嘅牛筋 佢就好开心😁 另外牛舌都唔会好硬
炖牛舌

生蚝牛肉石头锅饭
石头锅饭入面有牛肉 葱花 姜丝 同埋三只好大只嘅生蚝🦪 上碟之后店员帮我哋将石头锅饭嘅配料搅拌均匀 仲话如果钟意食饭焦嘅话可以放一阵先至再分享啲饭😮 果然佢好有经验 放一阵石头锅饭嘅底已经变咗饭焦 为个饭增加咗唔少口感🍚 烹煮过之后嘅生蚝食落口仲好Creamy
生蚝牛肉石头锅饭

舞动喵
我哋俾佢个名吸引咗🫢 店员拎紧过嚟嘅时候已经见到呢只猫好动L😂 其实佢嘅真身系一件牛奶布甸 味道唔算好甜 牛奶味几香 侧边仲有一啲朱古力饼碎 个人几钟意点埋朱古力饼碎一齐食🍫 口感十足
舞动喵

呢度嘅服务质素真系几好 除咗店员会主动帮我哋烧肉之外 又会主动过嚟问我哋仲有冇其他需要☺️ 韩牛嘅质素非常高 令人满意嘅一餐
用餐时段