2023-03-31 370 浏览
天氣涼涼地,仍然是打邊爐好季節。朋友推薦左去太子一間新開火鍋,話食過一次幾好,於是帶我地一齊試吓。店舖入面幾新淨,座位都好闊,坐得幾舒服❤️店舖提供好多唔同刺身選擇,當日我地揀池魚刺身,師傅刀工唔錯,魚肉鮮甜,肉質爽滑,非常新鮮,價錢亦都唔貴❤️跟住叫左店舖推薦爺爺牛皇併盤,當中我最推薦佢既牛胸爽,依個部位唔係到到都有得食,我就第一次食,本來見白色一片片,以為是脂肪,原來是牛胸腔肋骨中間的軟骨,口感非常爽脆,油脂香在口中滲出,一試難忘❤️另外併盤有本地手切牛肉,牛展,肥牛粒,每樣都幾好,爽口有肉味火鍋配料方面點左招牌新鮮鵝腸,鵝腸最緊要肥美,依間火鍋店非常合格,淥一陣即刻食,非常爽,好好食!招牌三寶丸,三寶丸有墨魚丸,鯪魚球同手打牛丸,所有丸都超爽彈,冇點豉油就咁食都好夠味❤️十分推薦❤️最後點左店舖推薦嘅鍾華記生麵,第一次打邊爐用生麵,係完全估唔到咁夾!店員請返原來店舖有新鮮自家製生麵提供,生麵處理得好好完全無任何鹼水味,生麵非常掛湯汁,必點!❤️整體來講成餐飯食得好舒服,店員都自動自覺會幫手加湯打邊爐同換底碟,唔怪之得朋友會帶我黎食❤️
天氣涼涼地,仍然是打邊爐好季節。

店舖入面幾新淨,座位都好闊,坐得幾舒服❤️

店舖提供好多唔同刺身選擇,當日我地揀池魚刺身
島池魚王刺身

爺爺牛皇併盤