2025-05-24
🍽️餐廳:人生有限杯.串燒店 (旺角)📍地址: 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓1A號舖尋晚朋友食過,話呢間串燒店新嘅餐單推出咗一堆新鮮又獨特嘅風味菜式,而且價錢非常親民,又去試吓,好掂!我跟佢食咗啲必試推薦食物,再加啲自己特別鍾意食嘅嘢,食得好滿足:~日式淮山(配世一番黃醬)配搭新穎有創意,呢個炸淮山好香口,質地細膩,配搭有雞蛋粒嘅沙律醬,口感獨特,清新爽口,平時唔特別鍾意食淮山嘅我都食到嘴舐舐❤️~豚肉荔枝卷🥓🌿豚肉嫩滑多汁,配上清香嘅荔枝肉,甜甜地,味道層次分明,口感豐富😋~紫菜九肚魚🐟🌶️其實係椒鹽+紫菜味+泰式辣醬+九肚魚,九肚魚上枱熱辣辣同脆卜卜,外酥內嫩,魚肉鮮美,點少少泰式辣醬,香辣可口,推薦❤️~無骨雞翼雞肉香滑多汁,調味適中,阿仔最鍾意佢啖啖肉囉🤣~港式蜜糖多士夾雪糕🍞🍯🍨香脆嘅多士配上甜蜜嘅蜂蜜,內夾冰涼雪糕,有創意也好好味😋~蜜糖燒芝士年糕🧀🍡芝士年糕燒得好靚,外層金黃香脆,內裏配滿濃郁嘅芝士,特別嘅地方係加埋蜜糖,甜甜地又係美味嘅選擇😁~蒜蓉茄子焗茄子🍆🧄蒜蓉嘅香味好惹味,食串燒都要食吓蔬菜類嘅😄~蒜蓉燒蠔🦪🧄✨蠔肉鮮美多汁,配上蒜蓉焗得香噴噴,每一
~日式淮山(配世一番黃醬)
~豚肉荔枝卷🥓🌿
~紫菜九肚魚🐟🌶️
~無骨雞翼
雞肉香滑多汁,調味適中,阿仔最鍾意佢啖啖肉囉🤣
~港式蜜糖多士夾雪糕🍞🍯🍨
香脆嘅多士配上甜蜜嘅蜂蜜,內夾冰涼雪糕,有創意也好好味😋
~蜜糖燒芝士年糕🧀🍡
~蒜蓉茄子焗茄子🍆🧄
蒜蓉嘅香味好惹味,食串燒都要食吓蔬菜類嘅😄
~蒜蓉燒蠔🦪🧄✨
蠔肉鮮美多汁,配上蒜蓉焗得香噴噴,每一口都係味蕾嘅享受😎
~香燒翠玉瓜🥒🍽️
翠玉瓜煎得香脆可口,食得肉多食啲菜減去油膩嘅感覺👍