2024-04-11
🌶️🌶️🌶️旺區好似好少有四川菜坐得舒服而menu又多選擇,依間四川菜夠辣又多打卡菜式,值得介紹一下荔枝蝦球($108)個個黎到都會order,著名既荔枝樹為打卡菜式,樹下面用左乾冰增加仙氣👍🏻👍🏻製作非常有心機同創意荔枝有八粒,每粒都算幾大,一粒粒荔枝其實係蝦滑炸成蝦球,外面加左脆米,新鮮炸起好熱好脆,仲有個特製醬沾起令味道更豐富開胃宜賓涼拌冷麵($38)小小開胃小食,記住撈埋個底既花椒油,雖然少少油撈埋,但食落口唔覺油膩炸饅頭($58)六件炸饅頭同煉奶放係有乾冰既船上,令到外表平平無奇既炸饅頭都變成另一樣打卡菜式炸饅頭剛炸起好夠熱,外脆內軟,值得一試👍🏻👍🏻酸菜魚($268)黎到見到一大碗都相當吸引魚既份量好多,仲有好多配菜:芽菜、豆卜、菇、萵苣魚好滑,配菜又夠入味👍🏻👍🏻要左少麻少酸少辣,個人覺得可以下次要中辣多少少麻同酸水蜜桃雜果茶($88)唔好睇佢價錢貴,一見到成Jar上,一路食一路慢慢自己斟都幾開心,我諗份量都有十杯左右水蜜桃味都幾濃,但味道唔甜,幾個share朋友一齊就岩哂👍🏻👍🏻
荔枝蝦球($108)
開胃宜賓涼拌冷麵($38)
炸饅頭($58)
炸饅頭剛炸起好夠熱,外脆內軟,值得一試👍🏻👍🏻
酸菜魚($268)
黎到見到一大碗都相當吸引
魚既份量好多,仲有好多配菜:芽菜、豆卜、菇、萵苣
魚好滑,配菜又夠入味👍🏻👍🏻
要左少麻少酸少辣,個人覺得可以下次要中辣多少少麻同酸
水蜜桃雜果茶($88)