2019-10-31 25 浏览
黎到旺角 餐厅多到花多眼乱 菜式选择太多预期周围乱咁揾 不如上openrice睇下有咩好推介🥳呢间日本餐厅好出名 主打日本料理 装修都够哂「日本味」地理位置好方便 位于旺角一个大型商场 交通便利今期有个期间限定主题系 「XO x 蛋黄哥」可爱到爆 我又点可以错过呢 kawaii呢😍😍餐厅楼底好高 坐位都算舒适 环境唔会太嘈😘餐厅都配合主题 周围都放满 xo 同 蛋黄哥既装饰 打卡影相📸️就最岩食物方面 餐厅对「米」既选择好执着 来源地系日本直送 选择「米」中既「精米」制作料理 餐厅起日本引入一部「精米」机 将米放入机内除糠 打磨白米 咁样可以保持白米的香味 口感软湿好有诚意既餐厅👍🏻❤️「特选三色紫菜包」海胆 鲔鱼蓉 三文鱼籽 附有xo紫菜海胆 非常鲜甜 入口即溶 鲔鱼蓉 肉泽鲜红 肉质鲜滑 带有浓郁香味三文鱼籽 晶莹剔透 橙红圆润 带有淡淡既酱油气息❤️「XO大厨究极手卷」手卷size刚刚好 几啖份量但食材份量丰富 海胆份量十足 再加上鲔鱼蓉 甜虾 三文鱼籽 极度鲜甜玉子印有蛋黄哥样紫菜都附有XO印 Cute到爆❤️「XO大厨加州手卷」材料包含牛油果 🥑蟹柳 青瓜 蟹籽同玉子比较fresh

黎到旺角 餐厅多到花多眼乱 菜式选择太多
预期周围乱咁揾 不如上openrice睇下有咩好推介🥳

呢间日本餐厅好出名 主打日本料理 装修都够哂「日本味」
地理位置好方便 位于旺角一个大型商场 交通便利

今期有个期间限定主题系 「XO x 蛋黄哥」
可爱到爆 我又点可以错过呢 kawaii呢😍😍

餐厅楼底好高 坐位都算舒适 环境唔会太嘈😘

食物方面 餐厅对「米」既选择好执着 来源地系日本直送
选择「米」中既「精米」制作料理

好有诚意既餐厅👍🏻
特选三色紫菜包

❤️「特选三色紫菜包」
海胆 鲔鱼蓉 三文鱼籽 附有xo紫菜
海胆

海胆 非常鲜甜 入口即溶
鲔鱼蓉

鲔鱼蓉 肉泽鲜红 肉质鲜滑 带有浓郁香味
三文鱼籽

三文鱼籽 晶莹剔透 橙红圆润 带有淡淡既酱油气息
XO大厨究极手卷

❤️「XO大厨究极手卷」
手卷size刚刚好 几啖份量
但食材份量丰富 海胆份量十足
再加上鲔鱼蓉 甜虾 三文鱼籽 极度鲜甜
玉子印有蛋黄哥样
紫菜都附有XO印 Cute到爆
XO大厨加州手卷

❤️「XO大厨加州手卷」
材料包含牛油果 🥑蟹柳 青瓜 蟹籽同玉子
比较fresh既感觉
但同时都提升左食材既甜味
梳乎玉子烧便当

❤️「梳乎玉子烧便当」
做型Q爆😚
便当🍱入面有三款一口寿司 🍣
附有免治鸡肉串及玉子烧
鸡肉串 烧冬菇 十分惹味
梳乎玉子豆腐荞麦面沙律

❤️「梳乎玉子豆腐荞麦面沙律」
梳乎蛋以玉子豆腐登场
XO蒟蒻以秘制酱汁浸过夜非常入味 再吃一啖冰冻荞麦面 配以鲜甜的三文鱼籽 口感丰富 味道一流

食物丰富 做型十足
除左食物新鲜 地道日本食材 仲要加埋cute爆既蛋黄哥同XO
超级吸引🥳

特选三色紫菜包