由於本人在朗豪坊附近工作,旺角不嬲都係美食嘅天堂,長期我都會留意有冇乜嘢特色小店(你知啦食飯諗食咩係好困難嘅一件事😅)因朋友的介紹,喺旺角通菜街(女人街)開咗一間花茶及日式串燒店「花樣工房」,今日專程去試吓!地方雖然唔係好大 只有六個堂食位,但環境氣氛OK,好有Cafe嘅感覺(可以過一個休閒嘅下晝)講到食物:價錢平民但質素中上👍🏼👍🏼,今日叫了他們的招牌意粉及日式串燒(都係$100左右),意粉有西餐廳嘅級數,軟硬適中口感良好,醬汁亦是總廚親自調製,配合香港人口味 連我唔食得辣嘅食香辣蝦意粉都覺得美味,而且牛油味香濃。串燒值得一提嘅就係佢哋有個叫做「薰衣草牛油醬」,好味程度基本上可以直接比五粒星臨走買多一樽冷泡茶,冷泡茶順滑可口又無糖,啱晒我啲想減肥人士(我覺得需要改善嘅地方係飲品種類可以再多啲)會再次幫襯
會再次幫襯
2020-12-31