2020-03-11 57 浏览
星期四放工,相约友人到旺角食韩国野!由于受到疫情影响,旺角好多餐厅好早就已经变得冷清清,原本谂住我哋去𠮶间餐厅一定唔使等位排队,点知人龙依旧,等咗大概半个钟左右就入得去啦!走入餐厅,抬头一看,挂满星星灯饰,非常有情调,忍唔住即刻影张相打卡!店员安排好座位后,翻开餐牌睇下食咩先!选择困难症嘅我就将嗌嘢食呢个重任交咗比朋友。最后我哋决定食一个海鲜炒粉丝、芝士炒鸡肉,仲叫咗杯ice peach 野饮!ice peach其实系香桃梳打,淡淡嘅香桃味道配上清新柠檬和梳打水,感觉非常Fresh!等多一阵间主角上枱!芝士澎湃嘅程度实在令我哋哗然!望见啲辣鸡已经流晒口水!不过等多一阵间就有一个店员协助我地将辣鸡和芝士搅拌。而且仲会帮我地翻鸡蛋,非常贴心。芝士炒鸡味道,非常开胃!如果配埋芝士,邪恶得嚟又忍唔住食多两旧!至于海鲜炒粉丝,味道不过不失,粉丝口感烟韧,非常有街头风味!所以话,就算而家去唔到韩国就唯有食住韩国嘢顶住瘾先啦!
店员安排好座位后,翻开餐牌睇下食咩先!

等多一阵间主角上枱!芝士澎湃嘅程度实在令我哋哗然!
2020-03-05