2022-10-12 129 浏览
📍虫二 Poach旺角上海街618号顶楼———————————————伯爵茶麻糬传统班戟(💰: 85 hkd) 伯爵茶麻糬班戟🥞带有淡淡伯爵茶香🍵,质感厚实,咬落去有甘甜烟韧嘅麻糬,好有咬口,啱晒一众烟韧控😙 面头除咗放上水果粒、一球北海道牛奶雪糕之外,仲洒左啲焦糖、粟米片脆脆,加埋烧海盐芝士酱同蜜糖,唔单止有咸有甜,仲有冻有热,层次感十足‼️ 成个卖相色彩缤纷,绝对系打卡首选~(补充一下:因为影相耐咗少少,影到雪糕溶溶地咁🙈 但甜品上嘅时候雪糕绝对系完整无缺的!下次会紧记遇到有雪糕嘅甜品时好好控制摄影时间😜)平心而论,环境同食物外观嘅打卡指数绝对系爆分📸,但略嫌价钱性价比低咗少少🤏 不过佢全日都系同一个Menu,如果夜晚食呢个价钱感觉上又抵番啲😆整体评分 (6个🐽为满分)味道:🐽🐽🐽🐽🐽抵食:🐽🐽🐽🐽🐽环境:🐽🐽🐽🐽🐽🐽服务:🐽🐽🐽🐽🐽🐾: 旺角站A2出口步行2分钟
📍虫二 Poach
旺角上海街618号顶楼
———————————————
伯爵茶麻糬传统班戟
(💰: 85 hkd)
伯爵茶麻糬传统班戟

整体评分 (6个🐽为满分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽🐽