2015-11-22 583 浏览
我返工嘅时间非常固定,有早无迟,都系九至五。唔好以为我曲线晒命,其实我觉得咁早收工都有一定嘅难道,因为普遍其他办公室朋友都起码收七点,变左次次等佢地食晚餐,要先hea足两个全钟,通常睇戏或购物啰,好烦架!今次同一个比我更早收工嘅朋友食饭就好啦,因为佢等我,而且我哋仲要去食一兰,早到梗系有着数。六点到唔使排队,避开人群。入到餐厅嘅时候,都系仲系得几台咋。有得选择又要谂好耐,无得选择又话人地独裁主义,不过食日本拉面,我一定要选择,因为太多野要配合,面质软硬度、配料、蒜容同葱份量、油腻度等,一兰呢方面做得好好!拉面得一款但客人可以自加配料,我觉得好岩呀,贵精不贵多ma,好既野一样就够啦!一兰拉面当然最受人关注既系佢个纯天然猪骨汤底,饮落一d都唔会咸,而且有少少杰咁,系骨胶原吧,哈!拉面面条感觉好新鲜,带小麦香味,幼身,所以我更爱较硬身既质感。我选择左10倍辣度,店方建议既系0.5倍,哈,但我超爱佢个辣酱用特制既唐辛子加埋其他配料,辣得黎又唔会太辣,刺激!叉烧薄薄既,但非常入味。最爱溏心蛋,爆发既蛋浆!!釜酱汁豚肉烧$58呢个系好似猪腩肉咁既,放满紫菜,炆得透彻,充满油脂香,肥糕慢慢在口内溶化
Sides
釜酱汁豚肉烧$
釜酱汁豚肉烧$58
呢个系好似猪腩肉咁既,放满紫菜,
炆得透彻,充满油脂香,肥糕慢慢在口内溶化,最岩送拉面食!
Matcha Almond Tofu Pudding
Matcha Almond Tofu Pudding
绿茶杏仁豆腐布丁$55
入口滑滑,钟意杏仁茶会好爱,因为淡淡既杏仁香,而且富豆腐味,清一清食完拉面发所有肉类既肥腻油脂感,大满足。
OISHI

早黎食拉面就唔洗排队啦!

2015-11-18