餐厅: OPPA韓國燒肉店
资讯:

2019-09-26 2309 浏览
住大埔咁耐都唔知道E头有间韩烧🇰🇷🔥🤣, 好朋友👧🏻话之前食过oppa烧肉觉得唔错🤔😋, 今晚就带左我嚟试下😝, 因为我地早收工, 岩岩好食到佢个早割放题, 19:30前卖单$188位喳👏🏻👏🏻😆😆总共有4款酱比你蘸, 有粗盐🧂, 蒜片, 韩式烧烤酱同韩式辣酱🌶前菜方面有泡菜, 芽菜同海带, 可以任添, 味道唔错😊真露蚬汤🍲, 有萝卜, 大蚬同大肠, 汤头清清地带有少许胡椒味, 萝卜几清甜, 大肠可以用嚟烧下佢, 味道唔错😊蚬肉鲜甜足量而且无沙😋牛肋骨汤🐂🦴, 奶白色嘅汤头带有微微嘅忌廉味, 牛肉味浓, 口感软腍猪颈肉🐷爽口, 带点微辣, 五花腩肥美, 层肥层瘦, 烧起上嚟好香, 加埋酱汁同生菜🥬一齐食无咁油腻, 惹味无穷😊牛小排, 有大理石嘅纹理, 油脂丰腴甘香, 一咬落去油脂爆哂出嚟, 口感软熟, 唔错😊牛肋肉肉质鲜嫩有口感, 牛味浓郁韩烧烧得太多肉, 可以食番d泡菜蛋中和一下肥腻嘅感觉先😆除左烧肉类, 仲有几款蔬菜可以配搭, 有鸡脾菇🍄, 南瓜, 翠玉瓜🥒, 洋葱同蕃茄🍅, 食番d蔬菜就可以减低罪恶感啦😈🤭🤫😋 总结:食物质素ok, 店员服务态度良好, 环境几大唔会好大油烟令人感

前菜方面有泡菜, 芽菜同海带, 可以任添, 味道唔错😊

蚬肉鲜甜足量而且无沙😋

牛肋肉肉质鲜嫩有口感, 牛味浓郁

韩烧烧得太多肉, 可以食番d泡菜蛋中和一下肥腻嘅感觉先😆

总结:食物质素ok, 店员服务态度良好, 环境几大唔会好大油烟令人感到焗束👍🏻, $188就可以任食到饱, 非常唔错😊😊
2019-09-25
  • 牛小排