2021-07-06 370 浏览
看到咁多讚的食評,所以阿仔話想飲茶,就立即選咗呢間。時間早,一到即有位。這店座位安排較寬鬆,感覺都舒服。茶,淡色,一嚐茶,味亦淡。點心很快便上枱,叫了煎蘿蔔糕、煎堆仔、炸雲吞、豉油皇炒麵、鮑魚燒賣皇、葱花炸兩、銀魚仔雞粒飯、牛肉球、蝦餃皇。煎的炸的都很出色,不是凍冰冰和硬硬的,脆而鬆,阿仔自己食晒成碟蘿蔔糕。炒麵上枱時,還暖暖的,不錯。另外,我覺得牛肉球也不錯。不過,其他就真的一般了。炸兩硬硬的,燒賣蒸過頭,飯多了點油。。。不過,這餐甚不悅,如前言,部分食物只是一般。服務也是一般,坐下再三叫才來茶,鄰座都等到走人。還有最令人😤⋯⋯來了特點蝦餃,但見到有深色的不明物夾在蝦餃皮中,用手機影相再放大睇,的確不是表面,向樓面講,態度差,仲話洗唔洗影相放大😡⋯⋯喂,我影粒蝦餃唔係影你喎。勁😤,冇mood再食。唔會再來囉!
2021-07-06
$80 (早餐)