2020-07-04 519 浏览
午餐嘅时候嚟咗呢度去食佢嘅面,我哋两个人,一个叫咗佢嘅炸酱面,另外一个就叫咗佢嘅云吞面,只可以讲,佢呢一度嘅面好有老香港嘅味道。佢嘅幼面颇硬,干爽,有咬口,跟出边其他嘅软淋淋不一样,而且我完全食唔到有碱水味,呢个系值得一赞。佢嘅炸酱,里面混和的,并不是碎肉,而系一条条非常分明的肉丝,再加上草菇,实在是非常香。朋友的云吞面,面底也一样,佢嘅云吞里面包着嘅鲜虾,非常之大粒。亦都非常之新鲜。之后我哋叫咗两客小食,一盒系炸牛丸,特别想提嘅系,佢嘅炸牛丸,非常新鲜热辣,而且味道非常浓郁,再配埋佢嘅泰式辣酱,所以真系几好食。再之后系佢嘅黄金鱼角,同样都系新鲜炸起,热油也外,也是一道香口的小食。

2020-06-30
  • 炸牛丸