2022-04-16 210 浏览
食埋呢间渔场台风,我终于食齐晒台风三间分店😍点解要食佢唔同既分店?因为佢每间分店既menu都唔同!而佢地每一间都系一样咁人气咁好味。今次食旺角既渔场台风,最特别既系佢晏就同夜晚系卖唔同嘢既。晏就系食沾面,而夜晚就系食拉面既。今日晏就黎到,食佢地既沾面,都排左队大概十几分钟,不过好好既系排紧队既时候就店员已经比定纸你拣野食,坐低唔洗等好耐就有得食。沾面选择有三款,包括鱼介豚骨沾面、鱼介豚骨焙煎黑芝麻沾面同埋鱼介豚骨蕃茄海虾沾面。入到去坐低,位置比起荃湾店同埋湾仔店阔落,台面有柠檬水、七味粉、辣椒酱、蒜蓉等等既野比客人可以依口味自己落。 1️⃣鱼介豚骨蕃茄海虾沾面($88) 虾味好香好浓,蕃茄味唔算好突出,唔会抢fo😍沾面汁有好多樱花虾系面,入面有叉烧,切成一粒粒咁,肉质偏瘦。面系偏粗既,食落好弹牙🤤而且都挂汁~配料有紫菜同溏心蛋,好钟意呢度既配料可以换!个人唔太钟意食笋,于是换左多半只溏心蛋👍蛋几流心,但系本身冇乜调味。  另外食到咁上下,沾面汁变冻左既话可以同店员讲,佢会攞热石dum落个沾面汁到,整翻热佢。一dum落去,见到个汁即刻滚左滚,仲热到出烟😋食到最后记得要问店员加汤饮埋个汤汁佢!

1️⃣鱼介豚骨蕃茄海虾沾面($88)
 虾味好香好浓,蕃茄味唔算好突出,唔会抢fo😍沾面汁有好多樱花虾系面,入面有叉烧,切成一粒粒咁,肉质偏瘦。面系偏粗既,食落好弹牙🤤而且都挂汁~配料有紫菜同溏心蛋,好钟意呢度既配料可以换!个人唔太钟意食笋,于是换左多半只溏心蛋👍蛋几流心,但系本身冇乜调味。  另外食到咁上下,沾面汁变冻左既话可以同店员讲,佢会攞热石dum落个沾面汁到,整翻热佢。一dum落去,见到个汁即刻滚左滚,仲热到出烟😋食到最后记得要问店员加汤饮埋个汤汁佢!呢度既沾面汁唔会太咸,鲜味比较出,所以加汤饮都正,加完汤之后,鲣鱼味会更出,又系另一番滋味😌