2022-08-06 645 浏览
《鸟山。商号 》红磡最近开咗好多特色小店🥰呢间鸟山商号虽然日式装修但入边系系食台式食物🎐仲有榻榻米可以打卡🤩放假冇嘢做入嚟饮杯咖啡睇吓书都系个唔错嘅选择😚---🍱阿嬷欸纯手工全日早餐($148)呢个全日早餐给有惊喜,平时西式嘅全日早餐食得多 台式真系第一次🤩入面有卤肉饭,甜不辣,手打肉丸,沙律菜,炒蛋,小吐司每一样嘢都合格 赞一赞紧甜不辣🤩好重花枝味,外面炸到好脆 入面好烟韧😍好香口 🍰台中大甲泥卷($50)有啲啲失望🥲因我我上网睇啲人话好重芋头味。但我当日去 出面蛋糕系做得几好几软熟 湿润 好香,但反而吾重芋头味🥲但整体都吾系好甜👍可能当日蛋糕个芋头吾靓挂 🍰原个蜜柑乳酪卷蛋 ($55)一样出面个蛋糕同芋泥果个一样,中间粒蜜柑好多汁好甜好食,但因为本身蜜柑成粒放入间间 所以想每一啖食到蛋糕架蜜柑系有啲难道🤣 ☕️黑糖冬瓜茶拿铁($65)本身个人好钟意饮冬瓜茶所以带咗呢杯加上好特别😂首先佢会有两杯野上俾你,一杯系冬瓜茶一杯系已经沟好咗嘅咖啡🤩首先杯冬瓜茶系俾你饮咗先试吓个冬瓜茶底系咩味🥰饮完之后再饮佢杯咖啡。好新奇冬瓜茶沟咖啡浸味 好似焦糖咖啡 冇谂过佢哋会融合到 所以我觉得嚟到都可以
《鸟山。商号 》
---
🍱阿嬷欸纯手工全日早餐($148)
入面有卤肉饭,甜不辣,手打肉丸,沙律菜,炒蛋,小吐司

🍰台中大甲泥卷($50)

🍰原个蜜柑乳酪卷蛋 ($55)

☕️黑糖冬瓜茶拿铁($65)
本身个人好钟意饮冬瓜茶所以带咗呢杯加上好特别😂首先佢会有两杯野上俾你,一杯系冬瓜茶一杯系已经沟好咗嘅咖啡🤩首先杯冬瓜茶系俾你饮咗先试吓个冬瓜茶底系咩味🥰饮完之后再饮佢杯咖啡。好新奇冬瓜茶沟咖啡浸味 好似焦糖咖啡 冇谂过佢哋会融合到 所以我觉得嚟到都可以试一试🤪

整体来讲觉得函式好食过甜食😂咖啡每一杯之后佢嘅特色我觉得都值得一试 但系价钱偏贵🤣
---
(5🧸为满分)