2021-06-06 121 浏览
灣仔地區新開咗間日系風Cafe,店內裝修環境色調用粉紅系列乾花,座位寬躺感覺好舒服坐喺度同朋友傾偈好chill,仲有每個坐位都有打卡位,啱晒少女心❤️又多一個聖地😝Set LunchSoup ✨忌廉椰菜花湯,湯底用椰菜、蕃茄,味Flash 忌廉湯好濃郁,好重蔬菜嘅味道Appetites selection ✨芋泥餅,玉米藜麥沙律芋泥餅即炸外面夠晒脆口,裏面密綿,意外驚喜超好食,沙律都比較多玉米,少許藜麥,加上橄欖油感覺比較新鮮Main course✨日本新湯若雞配鹹蛋黃醬呢個係我朋友order,雞扒Size適中厚厚雞肉,雞皮煎過感覺好香口,鹹蛋黃醬唔算太過濃味比較鍾意食健康不妨一試❤️套餐配蕎麥麵做咗冷麵,麵質好彈性加咗鰹魚湯汁提升鮮味🤭泡菜蛋餅,炒西蘭花🥦泡菜加蛋泡菜味好香濃,卷蛋厚實估唔到味道好夾Carbs selection ✨10穀米有口感,返咩更煙靭一碗飯已經好飽肚,裏面加咗10穀米,食太多油嘅嘢都要清減下食得更加健康✨焗挪威銀雪魚配雜果仁銀雪魚慢慢先到皮脆肉滑,肉質魚油慢慢滲出嚟,唔會太乾身感覺好Juicy✨Fresh Fig Tart鍾意食甜品嘅朋友又唔想食得太甜,無花果蛋糕

Set Lunch

Main course✨日本新湯若雞配鹹蛋黃醬
套餐配蕎麥麵做咗冷麵,麵質好彈性加咗鰹魚湯汁提升鮮味🤭

✨焗挪威銀雪魚配雜果仁

✨Fresh Fig Tart
鍾意食甜品嘅朋友又唔想食得太甜,無花果蛋糕一定必食,先睇佢外表全部都鋪滿無花果肉,中間嗰層有軟綿綿嘅感覺,最後一層加咗無花果醬,清清地味道新鮮感,每一啖入口唔會有罪惡感,食多啲都唔怕肥,夠晒健康

✨Chocolate Timber
鮮果外型好似一棵木,側邊捆住小草頂上長滿兩粒小蘑菇好友同埋feel嘅感覺,賣相好吸睛🤩,切開裏面有口感完全係一個海綿嘅蛋糕溝咗阿華田粉少少甜味,樹幹嘅木肪其實係用朱古力脆脆,裏面蛋糕軟綿綿,唔怪得知係店舖必食嘅甜品🍮😋

✨Dirty
鍾意飲多奶咖啡點都要試吓😬小店選取果香味咖啡豆,所以飲果香味突然有種甘香嘅咖啡慢慢滲出,而奶類我就覺得再加多少少🤏咁就perfect❤️✨

✨Uji Matcha Latte
先講佢嘅先係特別滑溜,之後慢慢喺口腔有一陣綠茶嘅香味,個人覺得味道啱啱好