2018-11-29
放工食好D係好應該嘅,不過日本野都唔係間間好食。無中伏都要感恩,如果食到好食嘅好值得開心門面一睇已經係日系懷舊路線,有少少令我諗起一間去日本成日會見到嘅燒海鮮店。唔好話門面裝修唔關事,望落舒服都好影響食野心情架。其實menu好多選擇,不過見二人套餐好似應有盡有,唔洗諗啦~先來一個三式前菜 超開胃我最鍾意左邊螢光魷魚,好彈牙爽口,口感同味都一流。日本蕃茄八爪魚沙律超fresh嘅配搭,一片八爪魚加一片蕃茄咁食好特別,分開食亦都唔會覺得好單調。刺身盛三文魚,帆立貝哩D鐵腳就唔少得啦~另外會有 ( 時令薄切8片),我今晚食嘅係立魚刺身師傅刀工好利害,片片平均。各款刺身都好鮮甜,絕對無腥味海膽蔥花拖羅蓉卷 4件的的色色,岩岩好一啖一件海膽味好突出,拖羅蓉亦都好香串燒拼盤(鯖魚,煙肉廣島蠔,黑豚肉,翠肉瓜)另外跟個汁係比鯖魚點嘅。其實4串串燒咩都唔點都已經燒得好香,火喉岩岩好個人好推介黑豚肉必食豆乳雞肉軟骨丸子和紙火鍋滑到一個點 牛奶嘅質感 但豆味濃好多入面舊豆腐當然好滑,其他配料都唔馬虎。D料索哂個湯底D味之後更加好味!安格斯牛肉湯烏冬平時D跟餐烏冬一般都係淨烏冬哩個好足料地加左安格斯牛肉片但亦
無中伏都要感恩,如果食到好食嘅好值得開心
唔好話門面裝修唔關事,望落舒服都好影響食野心情架。
先來一個三式前菜 超開胃
我最鍾意左邊螢光魷魚,好彈牙爽口,口感同味都一流。
日本蕃茄八爪魚沙律
刺身盛
三文魚,帆立貝哩D鐵腳就唔少得啦~
另外會有 ( 時令薄切8片),我今晚食嘅係立魚刺身
師傅刀工好利害,片片平均。
各款刺身都好鮮甜,絕對無腥味
刺身盛
海膽蔥花拖羅蓉卷 4件
的的色色,岩岩好一啖一件
海膽味好突出,拖羅蓉亦都好香
海膽蔥花拖羅蓉卷
串燒拼盤
(鯖魚,煙肉廣島蠔,黑豚肉,翠肉瓜)
另外跟個汁係比鯖魚點嘅。
其實4串串燒咩都唔點都已經燒得好香,火喉岩岩好
個人好推介黑豚肉必食
串燒拼盤
豆乳雞肉軟骨丸子和紙火鍋
滑到一個點 牛奶嘅質感 但豆味濃好多
入面舊豆腐當然好滑,其他配料都唔馬虎。
D料索哂個湯底D味之後更加好味!
豆乳雞肉軟骨丸子火鍋
安格斯牛肉湯烏冬
平時D跟餐烏冬一般都係淨烏冬
哩個好足料地加左安格斯牛肉片
但亦唔會攪到個烏冬好油,薄薄一片好易入口,最重要係牛味好重。
安格斯牛肉湯烏冬
其實已經飽哂,不過二人前包每位一球雪糕。
我要左豆腐味,朋友要左綠茶味
偷左朋友一啖,覺得豆腐味比較好食,綠茶味相對下比較淡口味小小。
整體都好滿意,係得寶搵到哩間餐廳都算係意外驚喜。